Gemeente Westvoorne


Stille tocht en herdenking Rockanje 4 mei 2010

Rockanje, monument op de Oude begraafplaats

Stille tocht langs de monumenten in Rockanje welke begint bij het Gemeentehuis en eindigt op de Oude begraafplaats aan de Zeeweg waar een herdenking wordt gehouden.

Op 4 mei 2010 zal een stille tocht worden gehouden die om 18.30 begint bij het Gemeentehuis aan de Raadhuislaan. De tocht gaat van hier uit naar het monument in de Duinen nabij de Tweede slag waar in 1944 3 inwoners uit Rockanje en 3 inwoners uit Zwartewaal zijn gefusilleerd. Er is gelegenheid om hier bloemen te leggen. Vervolgens gaat de tocht naar het monument aan de Blindeweg waar in 1944 vader en zoon Hoogvliet zijn gefusilleerd wegens het verbergen van een Engelse piloot. Ook hier is gelegenheid om bloemen te leggen.

Vanaf de Blindeweg wordt de stoet aangevoerd door leden van de drumband met omfloerste trommels en gaat de route naar de Oude begraafplaats. Aankomst ongeveer 19.50 uur.

Herdenking op de Oude Begraafplaats:

20.00 uur: Het in acht nemen van 2 minuten stilte, waarna de Last Post zal worden gespeeld. Hierna kranslegging door B&W, Comité, schoolkinderen en anderen gevolgd door een korte herdenkingstoespraak en een voordracht door een scholier. Tenslotte worden bloemen gelegd bij de geallieerde graven waarna de plechtigheid wordt beëindigd met het spelen en zingen van het Wilhelmus.