Gemeente Heemskerk


woensdag, 21 april 2010

65 jaar bevrijding: gedenken en vieren in Heemskerk

Het is dit jaar 65 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. In Heemskerk hebben het Oranjecomité, de Historische kring Heemskerk (HKH), het Comité Herdenking 4 mei en de Aircraft Recovery Group de handen ineen geslagen en gezamenlijk een uitgebreid programma gemaakt. Ook is er een speciaal lesprogramma ontwikkeld door de HKH voor de basisscholen, met een leskoffer, een tentoonstelling en een vitrine in samenwerking met de Bibliotheek IJmond Noord, vestiging Heemskerk.

De Aircraft Recovery Group verzorgt een lezing over Heemskerk in de oorlog. Deze lezing is op 29 april om 20.00 uur in het Spectrum en op 2 mei om 11.00 en 14.00 uur in Fort Veldhuis bij te wonen. Koninginnedag wordt gevierd met de vrijmarkt, een kleine kermis en allerlei optredens en activiteiten. Op 1, 2, 3 en 5 mei is er van alles te doen in het centrum. Op 4 mei vindt de Dodenherdenking plaats en zijn er verder geen activiteiten. Het programma wordt afgesloten op zondag 9 mei, met een rit van oude legervoertuigen bij Fort Veldhuis.

Het volledige programmaboekje is op te halen bij de bibliotheek en het gemeentehuis van Heemskerk. Het is ook te vinden op www.heemskerk.nl (onderaan dit bericht), www.arg1940-1945.nl en www.historischekringheemskerk.nl.

---

Bestanden:
65_jaar_bevrijding_website.pdf524 K