Gemeente Eijsden

04 mei 2010 dodenherdenking

Op dinsdag 4 mei staan wij weer stil bij de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog.

Vanaf 19.45 uur vindt de plechtigheid plaats op de Vroenhof in Eijsden. Om acht uur nemen wij twee minuten stilte in acht. Wij vragen iedereen hier zoveel mogelijk aan mee te doen.

Aan deze plechtigheid werken leerlingen van het Porta Mosana College in Gronsveld mee. De schutterij St. Sebastianus vormt een erewacht. De Koninklijke Oude Harmonie verzorgt de `taptoe' en het Kerkelijk Zangkoor St. Christina brengt enkele gezangen ten gehore. Namens de kerken wordt een gebed uitgesproken. Ook Scouting Eijsden verleent medewerking aan deze plechtigheid.

Enige richtlijnen

Uit respect voor de gevallenen en hun nabestaanden vragen wij iedereen enkele richtlijnen in acht te nemen. Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang (21.10 uur) hangen bij alle openbare gebouwen de vlaggen halfstok. Bij zonsondergang moeten alle vlaggen ingehaald worden. Wij vragen particulieren deze gedragslijn te volgen.

Als gevolg van de Winkeltijdenwet zijn op 4 mei alle winkels na 19.00 uur gesloten.

Van 19.30 uur tot 20.30 uur zijn geen openbare vermakelijkheden toegestaan. Dit houdt in dat exploitanten wordt gevraagd hun café tussen 19.30 uur en 20.30 uur te sluiten voor publiek en dat kermisexploitanten gevraagd wordt in deze periode de vermakelijkheden stil te leggen.

Tot slot vragen we de weggebruikers tussen 19.45 uur en 20.30 uur een andere route te kiezen dan via de Vroenhof. Ook vragen we vaste gebruikers van de Vroenhof hun auto op 4 mei elders te parkeren.