Gemeente Zoetermeer

Activiteiten stadsboerderijen in de meivakantie

stadsboerderij De Weidemolen
Wilgenhutten bouwen, uilenballen pluizen en ezeltje rijden. Dat kan in de meivakantie bij de drie stadsboerderijen Het Buitenbeest, De Weidemolen en De Balijhoeve. Van 4 t/m 14 mei kunnen kinderen meedoen aan verschillende gratis activiteiten.

Ze kunnen van 14.00 tot 16.00 uur binnenlopen om aan de activiteit deel te nemen. Met uitzondering van het hutten vlechten van wilgentenen. Dat duurt van 13.00 uur tot 16.00 uur. De activiteiten zijn onder deskundige begeleiding. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Op alle stadsboerderijen zijn dit voorjaar jonge dieren geboren en te bewonderen. Bijzonder is de geboorte van een ezeltje en een waterbuffelkalfje bij De Balijhoeve. De waterbuffelkoeien worden speciaal gehouden en gemolken voor de productie van mozzarellakaas.

Naast het bekijken en het aaien van de boerderijdieren kunnen kinderen op de drie boerderijen lekker spelen in de
speeltuintjes. De Weidemolen heeft een nieuw speelhuisje en De Balijhoeve heeft een nieuw speelbosje. Met banken en tafels die gemaakt zijn van oude populieren.

Programma meivakantie

Het Buitenbeest

* Dinsdag 4 mei: insectblokjes maken. Vanaf 6 jaar.
* Donderdag 6 mei: uilenballen pluizen. Vanaf 6 jaar.
* Vrijdag 7 mei: insectblokjes maken. Vanaf 6 jaar.
* Zon- en maandag 9 en 10 mei: boerderijkijkdozen maken.
* Woensdag 12 mei: Mijnheer Grashoofd maken.
* Vrijdag 14 mei: klompjes beschilderen.

De Weidemolen

* Vrijdag 7 mei: hutten vlechten van wilgentenen.
* Donderdag 13 mei: vlinders maken van papier.

De Balijhoeve

* Wo, za, zon- & feestdagen: ezel & pony rijden. Bij droog weer.

Bereikbaar
De stadsboerderijen zijn dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Balijhoeve ligt aan het Kurkhout 100 in Rokkeveen. Stadsboerderij Het Buitenbeest is te vinden aan de Voorweg 93 in Meerzicht. De Weidemolen staat aan de Burgemeester Middelberglaan 2 in Oosterheem. Met de auto bereikbaar via de Martin Luther Kinglaan. Fietsers en wandelaars kunnen de boerderij bereiken via de Moldaustroom.