Gemeente Beek


Bevrijdingsvuur estafette

estafetteloop

Â

Beek doet mee aan de bevrijdingsvuurestafette! Het vrijheidsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Het wordt ieder jaar in de nacht van 4 op 5 mei ontstoken. Dit vindt plaats in Wageningen, van waaruit vele teams met het Vrijheidsvuur op weg gaan naar hun eigen gemeente.

Â

Atletiekvereniging Caesar heeft samen met de gemeente Beek de organisatie opgepakt en rond gekregen. 13 lopers van AV Caesar zullen het vuur in estafettevorm over een ca. 160 km lang traject naar Beek brengen.

Â

De lopers komen in de loop van de middag aan bij de atletiekbaan in sportcomplex De Carmel. Na een rustperiode zullen de lopers om 19.00 uur vanaf sportcomplex De Carmel in een stoet begeleid door de fanfares St. Antonius Genhout en St. Caecilia Spaubeek, de jeugd van AV Caesar, leden van COBMI en legervoertuigen van MDKL naar de Markt lopen via de route Carmelstraat/ Scheperstraat / Bourgognestraat / Burg. Janssenstraat/ Markt.

Â

De lopers zullen om 19.30 uur arriveren op de Markt, waar de ceremonie plaatsvindt. Na een toespraak van burgemeester Cremers krijgt hij het vuur van de lopers aangeboden en zal hij het Beeks Vrijheidsvuur ontsteken. Wij nodigen u van harte uit deze bijzondere gelegenheid bij te wonen en de lopers van harte te verwelkomen.

Â