Gemeente Woerden

Programma 4 en 5 mei

29-04-2010
Op 4 en 5 mei vinden weer allerlei activiteiten plaats in de gemeente Woerden.
logo 4 en 5 mei
4 mei: Dodenherdenking
Op 4 mei herdenkt Nederland de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers die zijn omgekomen tijdens naoorlogse uitzendingen en vredesmissies. Het 4 en 5 mei comité nodigt u uit om deze herdenking bij te wonen.

Het programma start met een interkerkelijke herdenkingsdienst om 19.00 uur in de Evangelisch Lutherse Kerk aan de Jan de Bakkerstraat. Om 19.30 uur start de plechtigheid bij het oorlogsmonument op de Algemene Begraafplaats aan de Meeuwenlaan. Hier houdt burgemeester Hans Schmidt een toespraak en leest de namen van de Woerdense oorlogsslachtoffers voor. Direct na afloop van de plechtigheid wordt bij het Joodse Monument op de Prins Bernhardlaan de veertien namen van de Woerdense Joodse Slachtoffers herdacht.
Ook dit jaar is er een delegatie van partnerstad Steinhagen bij zowel de plechtigheid op de Algemene Begraafplaats als bij de gedenknaald op de Meeuwenlaan aanwezig.

5 mei: bevrijdingsdag
Ter gelegenheid van de viering van 65 jaar vrijheid in Nederland wordt op 5 mei een groots muziekfestijn georganiseerd op het Kerkplein in Woerden. Op het podium staan zangers, koren en muziekgezelschappen uit Woerden en omgeving. Het programma begint om 10.30 uur.

Deelnemende artiesten
Henk Verhoef, Excelsior, Koordaat, De Vriendschap, Bravour, het Woerdens Kamerkoor en vele anderen.
Op het Kazerneplein zijn er optredens van Kindertheater Koos Wieman, Streetwise en De Speeldozen.

Afsluitend vindt 's avonds om 19.30 uur een concert plaats in de Petruskerk met het Oratoriumkoor, Groene Hart Orkest, Ad van Pelt, Politiekoor Excelsior en diverse solisten. Gratis kaarten kunt u bestellen via info@cultuurlokaal.nl

Warenmarkt
Op deze feestelijke dag is er gewoon warenmarkt op het Kerkplein.