Gemeente Leeuwarderadeel


4 mei dodenherdenking

29-04-2010 09:16

Op dinsdag 4 mei a.s. wordt in verband met de herdenking van de gevallenen in de 2de Wereld Oorlog een speciale bijeenkomst in de St. Vituskerk in Stiens gehouden.

Deze bijeenkomst is een ogenblik van bezinning, een moment om op gepaste wijze de slachtoffers te herdenken, maar ook om te kijken naar de de rijkdom die we hebben als we aan vrijheid denken. De herdenkingsbijeenkomst begint om 19.00 uur en zal worden geleid door ds. Desirée Scholtens. Muzikale medewerking wordt verzorgd door de VituStinscantorij en mevrouw A. Boonstra zal de samenzang begeleiden.

Stille Tocht en kranslegging
Aansluitend aan de bijeenkomst start vanaf (19.50 uur) het St. Vitushûs de Stille Tocht naar het monument bij het gemeentehuis. De tocht wordt begeleid door enkele trommelaars van Takostu
19.55 uur: Aankomst Stille Tocht bij het monument; 19.59 uur: Spelen Last Post;
20.00 uur: Twee minuten stilte. Aansluitend zingen van het "Wilhelmus"; 20.05 uur: Toespraak door burgemeester Ter Keurs; 20.10 uur: Kranslegging door de burgemeester gevolgd door vertegenwoordigers van het IKW en leerlingen van de deelnemende school. Hierna wordt de overige aanwezigen de gelegenheid geboden bloemen te leggen. Verzocht wordt zelf bloemen mee te nemen.; 20.25 uur : Einde van de plechtigheid.

Wij nodigen een ieder van harte uit de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen en/of mee te lopen in de Stille Tocht.

De dodenherdenking in Stiens wordt georganiseerd door het Interkerkelijk Kontakt Werk Stiens in samenwerking met de gemeente Leeuwarderadeel.

---