Gemeente Dongeradeel


Programma dodenherdenking 4 mei

Op dinsdag 4 mei wordt er in Dokkum, Anjum, Ee, Holwerd, Metslawier, Oosternijkerk en Ternaard een dodenherdenking gehouden.

Dokkum
Om 19.00 uur is er een korte herdenkingsplechtigheid in de Bonifatiuskapel aan de Bronlaan te Dokkum. Aansluitend hierop begint de stille tocht. Bij de monumenten aan de Woudweg en Noorderdwinger worden kransen gelegd. Daarna is er om 20.15 uur een muziek- en tekstcollage in de Grote Kerk te Dokkum met als thema: `Adembenemend' onder leiding van Sjoek Nutma.

Anjum
Om 19.00 uur wordt er een herdenkingssamenkomst gehouden in de Michaëlkerk. Spreker is de heer ds. B.G. Keizer, protestant predikant van Anjum. Daarna is er een kranslegging bij het monument aan de Burmaniastraat. Na afloop is er gelegenheid om samen een kopje koffie te drinken in het lokaal naast de kerk.

Ee
Vanaf 19.15 uur is iedereen welkom in de hervormde kerk aan De Omgong. Om 19.30 uur is er een kleine herdenkingsdienst met aansluitend een kranslegging. Na afloop is er koffiedrinken in De Jister.

Holwerd
Om 19.00 uur is er een kranslegging bij het monument op de zeedijk. Daarna wordt er verzameld op het Bosma's plein en begint de stille tocht gevolgd door kranslegging bij de oorlogsgraven op het kerkhof. Om 20.15 uur is er een bijeenkomst in de Willibrorduskerk met medewerking van schoolkinderen, het Holwerder kamerkoor. Spreker is de heer Tj. de Jager.

Metslawier
Om 19.00 uur is er een herdenkingsdienst in de gereformeerde kerk. Spreker is de heer ds. H. Veltman, protestant predikant van Niawier / Metslawier. Daarna worden er kransen gelegd bij het monument aan de B. Bekkerstrjitte. Na afloop is er gelegenheid om samen een kopje koffie te drinken in `de Schakel'.

Oosternijkerk
Er is om 19.15 uur een herdenkingsbijeenkomst in de Sint Ceciliakerk gevolgd door een kranslegging bij het monument. Na afloop is er gelegenheid om samen een kopje koffie te drinken in het lokaal.

Ternaard
Vanaf 19.00 uur verzamelen bij basisschool `it Harspit'. Om 19.20 uur start de stille tocht.Bij het monument, het graf van de heer A. Nauta en de graven van de geallieerden worden bloemen gelegd. Daarna is er om 20.15 uur een herdenkingsbijeenkomst in de `Grutte tsjerke'. Spreker is de heer ds. H.F. de Vries, protestant predikant van Ternaard. De leerlingen van de basisschool `it Harspit' spelen ook een belangrijke rol in deze bijeenkomst. Na afloop is er voor genodigden een kopje koffie in Tunawerth.

Nieuwsbrief

Wilt u eenmaal per maand het laatste nieuws van de gemeente Dongeradeel in uw mailbox?
Klik dan |> hier om u aan de melden voor de nieuwsbrief .