Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Diertjes zoeken bij het Boomkroonpad
Ontdek wat er allemaal leeft in het bos en in het water!

Op dinsdag 4 mei en woensdag 12 mei organiseert Staatsbosbeheer een actieve doe-middag voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Bij het Boomkroonpad ga je samen met de boswachter op zoek naar kleine diertjes die in het water en in het bos leven.

Met een schepnetje op zoek naar allerlei gekriebel in het water: reuze spannend! Zoeken onder takken, boomstammen en tussen bladeren naar nog meer krioelende diertjes. Met een vergrootglas kunnen de diertjes beter bekeken worden. Door gebruik te maken van een zoekkaart kan het diertje op naam gebracht worden. Je weet van tevoren nooit wat je allemaal zult vangen. Maar, dat maakt het extra spannend!

Spannende, maar zeer nuttige diertjes
Rommel in het bos: Staatsbosbeheer laat dode bomen en takken in het bos liggen. Deze dode bomen trekken allemaal kleine kriebelbeestjes aan: bijvoorbeeld kevers, torretjes, wormen en insecten. Al deze diertjes zijn zeer nuttig voor het bos. Zij zorgen ervoor dat alle 'rommel' weer wordt opgeruimd. Ook trekken zij weer veel vogels aan, die dol zijn op deze kleine kriebeldiertjes. Denk maar eens aan de specht, die al trommelend in dode bomen op zoek is naar kevers en insecten! Op deze manier komen er dus meer soorten in het bos en wordt het bos steeds mooier en gevarieerder.
Ook in het water wonen allemaal diertjes, die je op het eerste gezicht helemaal niet ziet. Met een schepnetje kun je ze vangen. Spannend hoor: wat zullen we nu allemaal weer ontdekken? Kom het beleven op 4 of 12 mei bij het Boomkroonpad!

Informatie
De kinder-doe-middagen vinden plaats op dinsdag 4 en woensdag 12 mei, beginnen om 14.00 uur en duren ongeveer twee uur. De kosten zijn 2,50 per kind. Trek kleren aan die vies mogen worden en ook laarzen zijn heel handig!
Plaats: Het Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen. S.v.p. vooraf aanmelden: 0592-377305 of
boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl.
Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl.