Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 3 mei

Alkmaar, 03-05-2010 o 14.00 uur

Diefstal uit tabakszaak in Opsporing Verzocht

Heerhugowaard, maandag 3 mei 2010.

Het programma Opsporing Verzocht van de AVRO besteedt dinsdagavond 4 mei aandacht aan een diefstal uit een tabakszaak in winkelcentrum Middenwaard op donderdag 11 maart jl.

Een medewerkster hielp deze dag rond 14.15 uur twee mannen die aangaven interesse te hebben in een waterpijp die in een vitrine staat. Zonder dat zij het in de gaten heeft komt een derde man de winkel binnen. Deze loopt door naar het kantoor in de winkel. Hier wordt hij aangetroffen door een tweede medewerkster, die net terug is van het doen van een boodschap. De man geeft aan haar aan op zoek te zijn naar een toilet en gaat er vandoor. Op dit moment lopen ook de twee andere mannen de winkel uit. Eén van de medewerksters gaat achter de man uit het kantoor aan. Zij ziet dat hij één van de blauwe zakjes in zijn jaszak heeft waar in de winkel het geld in wordt bewaard.

Zij spreekt de man aan en wordt door hem geduwd en bespuwd. Collegas van andere winkels schieten de medewerkster te hulp. Zij weet het blauwe zakje te bemachtigen, maar de man weet er wel vandoor te gaan. Terug in de winkel blijkt dat er meer geld weg is dan alleen het geld wat in het zakje was. In Opsporing Verzocht worden beelden getoond van de daders.

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 4 mei uitgezonden op Nederland 1 om 22.15 uur. De herhaling is de volgende dag op Nederland 2 om 10.05 uur.

Vrouw onder invloed rijdt door na aanrijding met fietser

Enkhuizen, zondag 2 mei 2010.

Rond 22.15 uur werd een 19-jarige jongeman uit Enkhuizen op zijn fiets op de Gouw aangereden door een 33-jarige automobiliste uit Enkhuizen. De jongeman kwam ten val en liep een pijnlijke onderrug op. Hij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar hij ter observatie werd opgenomen. De vrouw reed na de botsing door zonder haar identiteit kenbaar te maken. Ze bleek onder invloed van drank te zijn.

De vrouw kwam met haar auto vanaf een sportpark op de Gouw en zag bij het oversteken de fietser, die voorrang op haar had, over het hoofd. De vrouw reed met de voorkant van haar auto tegen de rechterzijkant van de fiets op waardoor de jongeman op het wegdek ten val kwam. Ze stopte even maar reed daarna door zonder haar identiteit of die van haar voertuig kenbaar te maken. De jongeman kon aan de politie vertellen om wat voor auto het ging. Agenten gingen naar het huis van de vrouw in Enkhuizen waar ze werd aangehouden. De kentekenplaat van haar auto ontbrak en werd later aangetroffen op de plaats van de aanrijding op de Gouw.

De vrouw was merkbaar onder invloed van alcoholhoudende drank maar ondanks haar medewerking mislukte de ademanalyse aan het bureau. Er is daarom bloed van haar afgenomen dat zal worden onderzocht in een laboratorium (uitslag over 14 dagen). Haar rijbewijs is ingenomen en er wordt een proces-verbaal tegen haar opgemaakt wegens het veroorzaken van een aanrijding met letsel onder invloed van drank en het verlaten van de plaats van het ongeval. Dit zijn misdrijven.

Drankrijder

Alkmaar, maandag 3 mei 2010.

Rond 04.00 uur werd op de Oude Hoeverweg een 19-jarige automobilist uit Alkmaar betrapt op het rijden met drank op. Hij blies aan het bureau 330 ug/l (tot 90 toegestaan). Tegen de beginnend bestuurder werd een proces-verbaal opgemaakt.

Burenruzie loopt uit op handgemeen

Callantsoog, zondag 2 mei 2010.

Rond 18.00 uur hebben op de kruisweg vier mannen ruzie met elkaar gemaakt waarbij over en weer klappen zijn gevallen. Hierbij liep een 63-jarige man uit Callantsoog een gebroken pols op.

Hij en zijn zoon waren in het land bezig met de koeien toen hun 65-jarige buurman arriveerde met een 26-jarige kennis uit Callantsoog. Er ontstond een woordenwisseling over een terras en voertuigen rond het erf die ontaardde in een schermutseling waarbij gebruik werd gemaakt van een schep en een paaltje. De man met de gebroken pols werd behandeld in het ziekenhuis. De twee mannen van 65 en 26 zijn aangehouden en in verband met het onderzoek in verzekering gesteld. Er wordt een dossier opgemaakt waarbij alle partijen worden gehoord.

Doorrijdster zonder rijbewijs

Den Helder, zondag 2 mei 2010.

Rond 18.00 uur reed een 52-jarige automobiliste uit Den Helder op de Jacob Giltjesstraat tegen een geparkeerde auto aan. Nadat ze de auto had geschampt reed ze door zonder haar identiteit en die van haar voertuig kenbaar te maken. Een getuige noteerde haar kenteken waarna ze thuis kon worden aangehouden. Ze bleek niet over een rijbewijs te beschikken. De vrouw had niet gedronken. Tegen haar is een proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Alkmaar, maandag 3 mei 2010.

Gisteravond rond 19.30 uur heeft de politie een 63-jarige man uit Alkmaar in zijn woning aangehouden na een ruzie met zijn vrouw. Daarbij hadden ze over en weer spullen naar elkaar gegooid. De vrouw liep daarbij een bloedende wond aan haar been op. De man is voor de nacht opgesloten in een politiecel en mocht vanmiddag met een proces-verbaal op zaak weer naar huis.

Buurman betrapt inbreker

Hoorn, zondag 2 mei 2010.

Rond 21.00 uur hoorde een man uit Hoorn glasgerinkel bij zijn achterburen aan de Stijgbeugel. Toen hij een kijkje ging nemen zag hij nog net een inbreker de voordeur uit stappen met een platte TV onder zijn arm. De verdachte stapte op een fiets en de getuige rende achter hem aan. Hij zag nog kans om een hamer in zijn richting te gooien. De inbreker liet de TV hierop achter en fietste snel weg.

In de woning bleek te zijn ingebroken op het moment dat de bewoners even weg waren. De inbreker was een blanke man met een lengte van ongeveer 1,80 meter. Hij had donker haar en droeg een donkere jas en een spijkerbroek. De man had een gele tas bij zich. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Hoorn: 0900-8844.

Slipper blijft hangen; voordeur vernield

Den Helder, zondag 2 mei 2010.

Rond 20.45 uur kreeg de politie de melding dat er op de Kerkgracht een auto tegen een voordeur was gereden waardoor de deur was vernield. De bewoners waren niet thuis. De bestuurder was een andere woning binnen gegaan waar hij kon worden gehoord door een motoragent. Hij gaf toe dat hij de botsing veroorzaakt had omdat zijn slipper achter het gaspedaal was blijven hangen en zijn auto daarom door was geschoten. Er was geen sprake van drankgebruik.