Gemeente Brummen


Nationale herdenking in Brummen en Eerbeek

(Oorspronkelijke publicatie datum: 03-05-2010)

Dinsdagavond 4 mei 2010 vindt de Nationale Herdenking plaats. Het betreft een lustrumherdenking, aangezien het 65 jaar geleden is dat Nederland is bevrijd van het brute Duitse regime. Ook dit jaar roept burgemeester Niels Joosten alle inwoners op om deel te nemen aan één van de stille tochten in de gemeente Brummen. Zowel in Eerbeek als in Brummen vinden herdenkingsactiviteiten plaats waar oud en jong aan deel kunnen nemen. Dit jaar staat het thema Vrijheid Wereldwijd centraal.

Voor de stille tochten en herdenkingdiensten kunt u hieronder meer informatie vinden.

- Het volledige programma in Eerbeek

- Het volledige programma in Brummen

Met het oog op het karakter van deze Nationale Herdenkingsavond is het wenselijk dat er op 4 mei 's avonds geen openbare vermakelijkheden worden geboden. Sluiting van de horecabedrijven wordt niet voorgeschreven, wel moet tussen 19.30 uur en 20.30 uur de exploitatie zodanig geschieden, dat het vermakelijkheidsaspect zoveel mogelijk ontbreekt en ook hier wordt men verzocht de 2 minuten stilte te respecteren. Winkeliers zijn op de avond van 4 mei ingevolge de Winkeltijdenwet verplicht vanaf 19.00 uur te sluiten (voorzover van toepassing).

Elke burger wordt verzocht de twee minuten stilte om 20.00 uur in acht te nemen. Voor zover mogelijk, worden alle activiteiten in het openbare leven en het verkeer gedurende deze twee minuten stopgezet. De radio- en televisieomroepen en het openbaar vervoer vervullen hierbij een voorbeeldfunctie.