Gemeente Stadskanaal

Op dinsdagochtend 4 mei worden de contracten ondertekend voor de komst van het Hippisch Recreatiepark in Stadskanaal. De initiatiefnemers (HPF Projecten en Over Milieu BV) en de gemeente Stadskanaal geven deze gebeurtenis glans door met een koets en paarden van het gemeentehuis naar de locatie van het park te rijden.

Ten noorden van de Kettingwijk, direct ten oosten van de N 366, zal het Hippisch Recreatiepark worden gerealiseerd. Het gaat om een landelijk nieuw concept waarin de paardensport centraal staat. Het biedt huishoudens die paarden bezitten en andere paardenliefhebbers de kans een vakantie samen met hun paard(en) door te brengen.

Het park wordt in fasen aangelegd en biedt na afronding ruimte aan maximaal 150 recreatiewoningen en verschillende hippische voorzieningen, zoals een manegegebouw van 3000 vierkante meter en een grote buitenbak. Daarnaast is in het gebied een waterplas voor dagrecreatie voorzien. Hiervoor zal zandwinning plaatsvinden.

Het plan wordt uitgevoerd in een periode van drie tot vijf jaar. De inrichting van het park is geheel gericht op de paardenliefhebber. Er zullen meerdere typen recreatiewoningen worden gebouwd, die ruimte bieden aan zes tot zestien personen die kunnen beschikken over een eigen paardenstal. Voor de huurders van de woningen is een parkeerplaats voor 150 auto's met paardentrailer voorzien.

Ook worden in het park een restaurant, een kantoorruimte (500 m2), een groepsaccommodatie (500 m2) en vergaderfaciliteiten (250 m2) gerealiseerd. Over het complex verspreid komen tenslotte ook buitenrijbakken, longeerterreinen, grasweiden en een hippisch terrein voor kinderen. Circa tien keer per jaar zullen er paardensportevenementen plaatsvinden.

De totale kosten van het project bedragen ruim 30 miljoen euro. De initiatiefnemers (HPF Projecten en Over Milieu BV) nemen die kosten voor hun rekening.

* 3 mei 2010