Gemeente Almelo

Burgemeester ontvangt Canadese veteranen en muziekkorpsen

3 mei 2010 - Drie veteranen en twee muziekkorpsen uit Canada werden maandag 3 meiin het Stadhuis ontvangen door burgemeester Hermans-Vloedbeld. Bij de ontvangst kregen alle Canadese gasten de Twentse krentenwegge aangeboden, wat bij hen erg in de smaak viel.

De burgemeester bedankte in haar toespraak onze bevrijders die een einde maakten aan vijf jaar onderdrukking door de Duitse bezetters. Ze vertelde erg verheugd te zijn dat ze een aantal veteranen persoonlijk kon bedanken. De veteranen Edgar Bedard, Donald White en Arthur Webster kregen door haar een herinneringsmedaille opgespeld. De leden van de twee muziekkorpsen, de Toronto- en Ontario Fire Service Pipes and Drums, ontvingen een deelnamespeld.

De Canadese gasten zijn op 4 mei aanwezig bij de herdenkingsbijeenkomst in Hof 88, de aansluitende stille tocht en de officiële herdenking bij het monument op het Wethouder E. van Dronkelaarplein. Op woensdagochtend 5 mei zijn zij aanwezig bij het ontsteken van het bevrijdingsvuur op het Stadhuisplein.

Vrijdagavond 7 mei wordt hen een afscheidsbijeenkomst aangeboden in het Theaterhotel. Maandag 10 mei gaan zij terug naar Canada.