Oorlogsgravenstichtig geëerd met postzegelset

03/05/2010 18:27

TNT Post

Den Haag - 3 mei 2010 - In samenwerking met Oorlogsgravenstichting verschijnt morgen een Postset ter ere van "Nederland 65 jaar bevrijd". De Postset bevat 3 postzegels van ereveld Loenen en 3 bijpassende ansichtkaarten. De oorlogsgravenstichting zet zich vanaf 1946 in om de circa 50.000 aanwijsbare Nederlandse oorlogsgraven, verspreid over de hele wereld, te onderhouden. Deze graven zijn te vinden op erevelden, maar ook op gewone begraafplaatsen in dorpen en steden. De postzegels worden morgen overhandigd aan Drs Jack G. de Vries, Staatssecretaris van Defensie.

Op het postzegelvelletje staat het ereveld Loenen centraal. Het ereveld Loenen (gemeente Apeldoorn) is in opdracht van de stichting aangelegd. Op dit veld liggen bijna 4.000 gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog, maar ook slachtoffers van de vredesmissies van de Verenigde Naties.

De Postset is, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij Oorlogsgravenstichting, via Collect Club in Groningen en via www.tntpost.nl/postbox. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald. De verkoopprijs van de Postset Oorlogsgraven is euro 3,95 en bevat 3 postzegels van euro 0,44 en 3 ansichtkaarten.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.