Gemeente Asten verhardingen

Onkruidbestrijding op verhardingen

Voor het onderhoud van de gemeentelijke verhardingen is het nodig om onkruid te bestrijden. De gemeente Asten kiest als methode voor chemische onkruidbestrijding op verhardingen volgens de DOB-methode (Duurzaam Onkruid Beheer). Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk (overtollig) chemisch middel in de bodem en in het water van sloten, beken en rivieren terechtkomt, gebruiken we een apparaat dat detecteert waar het onkruid staat en dus alleen op die plaatsen spuit.

Bestrijdingsronden in mei en september

We spuiten twee keer per jaar met het middel glyfosaat op gemeentelijke wegen, pleinen en andere verhardingen. Vanaf de 2e week in mei (afhankelijk van het weer) vindt de eerste ronde chemische onkruidbestrijding plaats en - afhankelijk van het weer - eind september 2010 de tweede ronde. Daarnaast bekijkt de aannemer waar het nodig is om te borstelen en branden om onkruid te bestrijden. Voor de verkeersveiligheid gebeurt dit tussen werkronde 1 en 2.

Chemische bestrijding voorkomen?

Wilt u voorkomen dat de gemeente chemische onkruidbestrijding toepast in uw omgeving? Zorg er dan voor dat er geen onkruid staat: op plaatsen waar het apparaat niets waarneemt, wordt niet gespoten. Doe dit wel tijdig. Dus voor aanvang van de bestrijdingsronden.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of hebt u vragen? Neem dan gerust contact op met de heer D. Janssen, tel. (0493) 671 448 of e-mail: d.janssen@asten.nl.