Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 04-05-2010

Graffiti
HOOGLANDERVEEN De politie heeft in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 mei op heterdaad op de Brenninkmeijerlaan twee jongemannen aangehouden, op verdenking van het aanbrengen van graffiti.

Surveillerende agenten zagen die nacht bij het tunneltje van de Brenninkmeijerlaan drie personen met tassen in hun handen wegrennen. Na een korte achtervolging hielden de agenten twee van de drie staande. De derde wist te ontkomen per fiets. De staande gehouden personen zijn een jongeman uit Soesterberg van 19 jaar en een jongeman uit Amersfoort van 18 jaar. Beiden hadden spuitbussen met verf bij zich. Uit onderzoek bleek dat er graffiti op de muur van het tunneltje van de Brenninkmeijerlaan was gespoten. De beide verdachten werden aangehouden en moesten mee naar het politiebureau voor verhoor.

De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachten op en hun spuitbussen werden in beslag genomen.

Verdachte straatroof aangehouden
AMERSFOORT Na intensief speurwerk heeft de politie dinsdagochtend 4 mei, om 06.00 uur, in een woning in Hooglanderveen een 18-jarige jongeman uit die plaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een op 16 februari op het Enkeerpad gepleegde straatroof.

Op dinsdagavond 16 februari, omstreeks 22.45 uur, fietste een 16-jarige jongen uit Amersfoort over het Enkeerpad. Plotseling werd hij door een onbekende jongen tegengehouden. Direct hierop kwamen nog twee andere jongens bij hem staan. De jongen werd geschopt, geslagen en kwam ten val. Zijn pinpas werd gestolen en de jongens verdwenen.

De politie startte een onderzoek. Dat resulteerde in de aanhouding van de 18-jarige Hooglandervener. Hij werd ingesloten voor verhoor. De politie zet het onderzoek voort.

Aanrijding letsel
AMERSFOORT Een 41-jarige man uit Soesterberg is maandagochtend 3 mei gewond geraakt bij een aanrijding op de Stadsring.

De Soesterberger reed die morgen omstreeks 09.00 uur met zijn bestelbus over de Stadsring net voor de tunnel naar de Amsterdamsestraat. Een 41-jarige automobilist uit Zeewolde die voor hem reed, moest plotseling remmen voor een ritsende 63-jarige automobilist uit Woudenberg. De Soesterberger botste achterop de auto van de man uit Zeewolde.

Beiden hadden voornamelijk blikschade, maar de Soesterberger had ook pijn in zijn nek. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.