Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht, 04-05-2010

Jongens van geld beroofd

IJSSELSTEIN De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van geld.

Twee jongens van 11 en 14 jaar uit IJsselstein werden door een groepje van 5 jongens op de Podiumweg belaagd en moesten geld afstaan. De twee jongens hadden muntjes gewonnen op de kermis en werden bij het verzilveren van de muntjes al lastig gevallen door het vijftal. Toen het tweetal naar huis wilde en naar hun fietsen nabij het busstation liep, werden zij bedreigd door het vijftal en moesten geld afgeven.

Het signalement van dader 1: jongen met licht getint uiterlijk, ongeveer 12 jaar, lengte ongeveer 1.40 m., gekleed in een dikke zwarte jas met bruine bontkraag, donkere spijkerbroek, zwarte Nike air Max schoenen. Dader 2: jongen met licht getint uiterlijk, ongeveer 14 jaar, lengte ongeveer 1.60 m., gekleed in een blauwe jas, spijkerbroek, zwarte Nike air Max schoenen en wit/grijs petje. Dader 3: jongens met licht getint uiterlijk, tussen de 11 en 13 jaar, lengete ongeveer 1.50 m., gekleed in een blauwe jas, spijkerbroek, Nike air Max schoenen. Dader 4: een jongen met een licht getint uiterlijk, ongeveer 13 jaar, met een lengte van ongeveer 1.50 m., gekleed in een zwarte leren jas, spijkerbroek en Nike Air Max schoenen. Van de vijfde jongen is maar weinig bekend.

Heeft u informatie over deze zaak, belt u dan naar het district Lekstroom, telefoonnummer 0900-8844.

Bewoner overloopt inbrekers

VIANEN Een bewoner aan Franciscushof overliep inbrekers in zijn woning en zette lopend de achtervolging in. Ondertussen belde hij via zijn mobiele telefoon het alarmnummer 1-1-2, maar helaas wisten de inbrekers te ontkomen.

De inbrekers drongen maandag 3 mei rond het middaguur de woning binnen en doorzochten de woning. Daarbij werden zij overlopen door thuiskomst van de bewoner en sloegen zij op de vlucht. Er is geen signalement bekend van de inbrekers. Aan de achterzijde van de woning was een raam geforceerd. Het onderzoek naar de inbraak en de daders wordt voortgezet.