Politie Groningen

Dinsdag 4 mei 2010

Provincie Groningen, 04-05-2010

Fietser naar ziekenhuis na aanrijding

STADSKANAAL Een 64-jarige inwoner van Stadskanaal is maandagmorgen in het ziekenhuis gecontroleerd na een verkeersongeval in zijn woonplaats. De man fietste over de Continentenlaan toen hij in een bocht te weinig ruimte kreeg van een tegemoetkomende automobiliste. Deze vrouw (55) uit Stadskanaal zag haar plaatsgenoot over het hoofd. Hierdoor viel de fietser op het wegdek. Na het ziekenhuisbezoek bleek de man op een schaafwond en spierpijn na geen verdere verwondingen te hebben. De politie heeft een rapport gemaakt.

Automobilist ziet fietsers over het hoofd

GRONINGEN Een 47-jarige automobilist heeft maandagavond op de kruising Bloemstraat met de Turfsingel drie fietssters aangereden. De Groninger kwam met zijn auto uit de Bloemstraat en zag de drie Groningse vrouwen van 19 t/m 22 jaar over het hoofd. De vrouwen fietsten vanaf de Turfsingel richting het Boterdiep en kregen geen voorrang. Door de aanrijding raakte de 19-jarige vrouw gewond aan haar gezicht. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadjer in gevang na rijden zonder rijbewijs

GRONINGEN Een 21-jarige automobilist uit Groningen moet de komende 25 dagen doorbrengen achter slot en grendel. De bestuurder werd maandagnacht op de Turfsingel in zijn woonplaats gecontroleerd, nadat hij vlak daarvoor haastig was weggereden van het Kattendiep. De Stadjer bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Na controle bleek dat de man een geldboete open had staan van ruim 1.500 euro. Die kon hij niet betalen waardoor hij 25 dagen vast blijft zitten. Voor het rijden zonder rijbewijs is proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist gewond na eenzijdig ongeval

STADSKANAAL Een 29-jarige automobilist uit Emmen is maandagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De Drent reed over de N366 bij Stadskanaal toen hij plotseling moest uitwijken voor een overstekende kat. Door de uitwijkmanoeuvre raakte de auto van de Emmenaar in de berm en verloor de bestuurder de macht over het stuur. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De auto raakte zwaar beschadigd.De politie maakt een registratie van het ongeval.

Auto met aanhangwagen in sloot

NIEUWE PEKELA Maandagmiddag is een 49-jarige automobilist uit Alteveer op de Onstwedderweg in Nieuwe Pekela met zijn voertuig en aanhangwagen in de sloot beland. De bestuurder reed in de richting van Alteveer toen de aanhangwagen achter de auto begon te scharen. Hij verloor de controle over zijn auto kwijt en belandde in de sloot. De 49-jarige man kon zelf uit zijn auto komen. De auto is uit het water gehaald en afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Man voor huisvredebreuk aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft maandagavond in de Herestraat in Groningen een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man was een warenhuis aan de Grote Markt binnengegaan terwijl hij hier een ontzegging voor heeft. Hij werd gesignaleerd door personeel die hem herkenden. Toen de verdachte dit merkte maakte hij zich uit de voeten. Gealarmeerde agenten konden hem in de Herestraat aanhouden. Zij namen hem mee naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadjer moeten auto inleveren

LEEK Met behulp van een camera-auto voorzien van kentekenherkenning (ANPR) stuitte de politie maandagmiddag opeen Stadjer met openstaande boetes. Op de Kapteynlaan in Leek bleek een31-jarige man uit Groningen drie vonnissen open had staan. Hij kon deze niet betalen. De politie nam zijn auto in beslag. Bij controle bleek de auto niet verzekerd te zijn. De bestuurder kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 3 mei op diverse plaatsen op snelheid.


- Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 707, aantal overtredingen: 95, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Veendam, Egypteneinde: aantal geregistreerde voertuigen: 605, aantal overtredingen: 73, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Finsterwolde, Kromme Elleboog: aantal geregistreerde voertuigen: 144, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Westerlee, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 485, aantal overtredingen: 45, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Mensingeweer, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 966, aantal overtredingen: 44, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2015, aantal overtredingen: 275, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.