Gemeente Lingewaard


Burgernet in Lingewaard

Donderdag 29 april hebben inwoners van Lingewaard die ouder zijn dan 15 jaar een brief ontvangen, met de oproep zich aan te melden voor Burgernet. Burgernet is een samenwerkings¬verband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet start in Lingewaard op 1 augustus 2010.

Aanmelden
Eerder deze maand tekende de burgemeester van Lingewaard convenant waarin de samen¬wer¬king tussen gemeente en politie rondom Burgernet is geregeld. Dit was het startsein voor de werving van burgernetdeelnemers in Lingewaard.

De brieven zijn huis aan huis verspreid onder alle huishoudens en ondernemers. Bij de brieven zit een brochure en een aanmeld¬formulier. Digitaal aanmelden kan echter ook via www.burgernet.nl. Naast de huis aan huis brief worden inwoners de komende tijd ook via wervingsstands op locale evenementen geënthou¬siasmeerd om deelnemer te worden.

Hebt u zich al aangemeld en ontvangt u alsnog een brief? dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden. De aanmeldformulieren staan niet op naam en kunnen ook door huisgenoten of bekenden worden gebruikt.

9000 Nieuwe deelnemers
Burgernet streeft naar 2.700 nieuwe deelnemers in Lingewaard. Dit komt neer op circa 7,5% van het aantal inwoners ouder dan 15 jaar. Burgernet verwacht de streefgetallen rond de start op 1 augustus gehaald te hebben.

Burgernet werkt!
Burgernet is sinds november 2008 actief in de politieregio Gelderland-Midden en telt nu ruim 18.500 deelnemers, verdeeld over de gemeenten Ede, Barneveld, Nijkerk, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen. Dankzij de inzet van deze deelnemers zijn verdachten op heterdaad door de politie aangehouden, vermiste personen opgespoord en is nuttige informatie verstrekt aan de politie.

(Geplaatst: 4 mei 2010)