KNHS

Insprirerende bijeenkomst kaderleden eventing met sportpsycholoog Rico Schuijers
4 mei 2010
Rico Schuijers

ERMELO (KNHS) - Op donderdagavond 22 april maakte sportpsycholoog Rico Schuijers zijn opwachting op het KNHS-centrum te Ermelo. Ditmaal voor een leerzame en animerende bijeenkomst voor de jeugdkaderleden eventing (ponys, junioren en young riders) en hun ouders.

In een eerdere bijeenkomst hadden de jeugdkaderleden en hun ouders met behulp van Rico hun Action Types (typologieën) vastgesteld. Dit is belangrijk omdat het voor een sporter, ouder en coach goed is om te weten hoe iemand in bepaalde situaties reageert. De bijeenkomst van 22 april borduurde voort op de eerdere bijeenkomst en gaf de aanwezigen inzicht in hoe de verschillende typologieën reageren in oncomfortabele situaties (bv. stresssituaties). De jeugd en hun ouders waren enthousiast over de inzichten die Rico hen verschafte. Een ouder oordeelde als volgt: "Het was een zeer instructieve avond. Schuijers vertelde met humor over zaken die inzicht geven in bepaalde reacties van ruiters onder wedstrijdspanning. Als je het als ouder of coach beter begrijpt, of een bepaald patroon herkent, kun je er ook gerichter mee omgaan. En dat kan natuurlijk weer kan helpen bij het verbeteren van de sportprestatie."

ProTask
Rico Schuijers begeleidt reeds twintig jaar talent bij het neerzetten van topprestaties. Uit die praktijk is het bedrijf ProTask geboren. Op 10 juni 2010 organiseert ProTask de Talent Development Summit in de Amsterdam ArenA waarbij het juiste doen, op het juiste moment en op de juiste manier centraal staat. De bijeenkomst is met name geschikt voor vertegenwoordigers uit de sectoren Sport, Arbeid en Kunst die geinteresseerd zijn in alle aspecten van talentontwikkeling. Ga voor meer informatie naar www.protasksummit.nl.