Stichting Natuur en Milieu

Formule E-team maakt de weg vrij voor elektrisch rijden

In 2020 rijden er in Nederland één miljoen elektrische autos. Dat was de kern van het Actieplan elektrisch rijden dat Stichting Natuur en Milieu samen met veel bedrijvenpartners vorig jaar op de AutoRAI presenteerde. Een van de aanbevelingen van Natuur en Milieu uit het actieplan was het instellen van een Formule E-team voor elektrisch rijden.

Inmiddels is het Formule E-team in opdracht van minister Eurlings enthousiast van start gegaan. In het Formule E-team werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid samen onder voorzitterschap van Maurits van Oranje. Natuur en Milieu is hierbij ook vertegenwoordigd. Belangrijk doel van het team is dat betaalbaar en betrouwbaar elektrisch rijden de komende jaren voor iedereen toegankelijk wordt.

Om meer inzicht te krijgen wat er nodig is om elektrisch rijden te laten slagen, gaan er nu negen innovatieve projecten van start. Deze proefprojecten maken het mogelijk om snel meer ervaring op te doen met elektrisch rijden. De proeftuin hybride en elektrisch rijden verleent hiervoor de subsidie.

Kijk voor meer informatie op: www.senternovem.nl/proeftuinen

Publicatiedatum: 04-05-2010