Gemeente Haren

Jongeren roepen jongeren op te gaan stemmen met eigen graffiti-art

9 juni 2010 Tweede Kamerverkiezingen

04/05/2010

Op twee plekken in de gemeente Haren, de Anjerlaan en de Rijksstraatweg, komen bijzondere verkiezingsborden met graffity-art te staan die jongeren oproepen van hun stemrecht gebruik te maken. De borden worden gemaakt in een workshop onder leiding van de Street Monkeys uit Groningen. Street Monkeys bestaat uit een team van enthousiaste kunstenaars en docenten met elk ruim 12 jaar ervaring op verschillende vakgebieden. Ze geven workshops graffiti, stencil-art, manga striptekenen, videoclips, animatie, et cetera.

9 juni mogen we opnieuw naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat is ook de tijd waarin er verkiezingsborden worden geplaatst op verschillende plekken in de gemeente. Borden met allerlei affiches van partijen die alle kiezers, jong en oud, oproepen te gaan stemmen op hun partij. Maar hoe bereik je de nieuwe en jonge kiezers?

De gemeente Haren wil jongeren meer betrekken bij politiek en verkiezingen. Jetske Tammeling, inwoner van Haren heeft, mede namens een aantal andere ouders van Harense jongeren, een brief geschreven naar de gemeente met het verzoek activiteiten te ontwikkelen om jongeren meer bewust te maken van het belang van kiesgerechtigd zijn. Een van de ideeën waarmeer Jetske kwam is het beschilderen van verkiezingsborden met graffity-art door jongeren. De gemeente vond dit een sympathiek idee en werkt hier graag aan mee.

Wanneer: vrijdag 7 mei

Tijdstip: 15.00 - 16.00

Lokatie: Westerse Drift 9a te Haren

Plaatsing van de borden: maandag 10 mei