Gemeente Haren

Bestemmingsplan Haren sportpark Onnerweg

In raadsvergadering 29 maart vastgesteld

04/05/2010

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan Haren Sportpark Onnerweg op 29 maart 2010 ongewijzigd heeft vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten om geen exploitatieplan vast te stellen. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 7 mei 2010 gedurende zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan, het raadsbesluit en onderliggende stukken zijn digitaal beschikbaar via www.haren.nl, onder het kopje "inwoners", het subkopje "bouwen en verbouwen" onder "bestemmingsplannen" en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bestemmingsplan Haren Sportpark Onnerweg

Het bestemmingsplan bevat de ruimtelijke vertaling van de opgestelde stedenbouwkundige visie voor de realisatie van het nieuwe sportpark. Het plangebied ligt aan de Onnerweg, plaatselijk bekend Onnerweg 47 te Haren. Het bestemmingsplan voorziet o.a. in het realiseren van kleedkamers, clubhuizen en infrastructuur. Met dit bestemmingsplan worden voor het betreffende plangebied de geldende bestemmingsplannen Haren Midden en het bestemmingsplan Begraafplaats Harenerhof herzien.

Ter inzage legging

Genoemd vastgesteld bestemmingsplan ligt tijdens de openingsuren ter inzage bij de receptie van Publiekszaken in het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 te Haren.

Tegen het ontwerp van het plan zijn zienswijzen naar voren gebracht. De gemeenteraad heeft ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, geen wijzigingen in het plan aangebracht.

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

* een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

* een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Tijdens de ter inzage termijn kunt u een beroepschrift indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om een voorlopige voorziening zal de griffier van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.