Gemeente Sneek


ondertekent intentieverklaring keurmerk veilig ondernemen

Burgemeester Apotheker ondertekent intentieverklaring Keurmerk Veilig Ondernemen

Burgemeester drs. H.H. Apotheker van Sneek heeft maandagavond 3 mei de intentieverklaring Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) voor de binnenstad van Sneek ondertekend. Hij heeft dit gedaan samen met vertegenwoordigers van de ondernemers, politie, brandweer en het hoofdbedrijfschap detailhandel tijdens de voorjaarsledenvergadering van de Vereniging Sneeker Zakenlieden.

Iedere ondernemer wordt weleens geconfronteerd met vandalisme, agressie of diefstal. Dat tast het gevoel van veiligheid aan en ook de financiële schade kan flink oplopen. Winkels trekken kopers en kijkers aan, maar ook mensen met minder goede bedoelingen. Op bedrijventerreinen liggen diefstal, brandstichting, vernieling en verloedering op de loer. Het is een gemeenschappelijk probleem, waar eigenlijk alleen door middel van samenwerking iets aan gedaan kan worden.

Het KVO helpt ondernemers, gemeenten, politie en brandweer om samen de veiligheid in winkelgebieden en op bedrijventerreinen te verbeteren. Uitgangspunt is een duurzame samenwerking tussen alle betrokken partijen.

De bedrijventerreinen in Sneek (De Hemmen, Houkesloot en 't Ges) beschikken al over het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).