Gemeente Eemnes

Datum: 27 apr 2010

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 4 mei 2010

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder
mevrouw J. Schouten-de Boer, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 16
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp - Rapportage Accountant n.a.v. jaarrekeningcontrole 2009 De accountant heeft de jaarrekeningcontrole uitgevoerd. In de rapportage wordt ingegaan op de controlebevindingen Besluit Het college besluit :

- Kennis te nemen van de rapportage van de accountant
- De rapportage van de accountant inclusief dit collegevoorstel met bestuurlijke reactie aan de commissie BSM voor te leggen.

Onderwerp - Rechtmatigheid aanbestedingen
Bij de interne controle 2009 op de rechtmatigheid van inkopen en aanbesteding zijn afwijkingen van het aanbestedingsbeleid geconstateerd. Indien de raad hier achteraf mee instemt behoeven deze afwijkingen geen gevolgen te hebben voor de goedkeurende accountantsverklaring inzake rechtmatigheid. Dit voorstel voorziet hierin.
Besluit Het college besluit:

* Het bijgaande raadsvoorstel rechtmatigheid aanbestedingen ter besluitvorming voor te leggen aan de raad.

* De BEL Combinatie opdracht te geven om met voortvarendheid het formuleren van het gezamenlijke aanbestedingsbeleid, de borging van dit beleid in de werkprocessen en de interne controle hierop ter hand te nemen.

Onderwerp - Benoeming leden Commissie voor de bezwaar-schriften gemeente Eemnes
Door vertrek van een drietal leden zijn 3 vacatures ontstaan. Naar aanleiding van gehouden solliciatiegesprekken wordt voorgesteld een drietal leden te benoemen.
Besluit Het college besluit om mw mr. P.J..Gomez Peek, mw mr. J.M. Elfferich-Schattenberg en de heer mr. B. Zevenhuizen te benoemen tot lid van de Commissie voor de bezwaarschriften voor de gemeente Eemnes, onder de voorwaarde dat deze kandidaten ook in de andere BEL-gemeenten worden benoemd

Onderwerp - Tussentijdse evaluatie BEL samenwerking Besluit Het college besluit:

* tot het houden van een tussentijdse evaluatie van de BEL samenwerking en de bij de start gehanteerde uitgangspunten en opgedane ervaringen sindsdien;

* drs. H.J.M. ter Braak van WagenaarHoes op basis van zijn historische kennis en ervaring met organisatieveranderingen opdracht te verlenen om deze tussentijdse evaluatie te ondersteunen;

* de kosten voor deze opdracht gezamenlijk als BEL gemeenten te dragen en de dekking van de Eemneser bijdrage á EUR 4.500,- te dekken uit het budget Bestuursstaf - advieskosten (60020014-34345).

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp - Wandelroute waaien en weidevogels:
Binnen het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland zijn niet alle paden altijd goed ingericht of van informatie voorzien. Natuurmonumenten heeft een recreatievisie opgesteld, waarin aandacht is voor het versterken van de recreatieve waarden. Voor het komende jaar heeft Natuurmonumenten een uitvoeringsprogramma opgesteld dat er op is gericht de toegankelijkheid van de Zomerdijk voor wandelaars te verbeteren en een vogelkijkhut aan de rand van het Eemmeer aan te leggen. Voor dit programma is subsidie toegewezen vanuit de provincie Utrecht en het Waterschap; daarnaast draagt de Natuurmonumenten zelf bij. Natuurmonumenten heeft de gemeente Eemnes verzocht om EUR 15.000 bij te dragen als co-financiering voor het uitvoeringsprogramma. Besluit Het college besluit:

1. in te stemmen met het project "wandelroute waaien en weidevogels", hetgeen de inrichting van een wandelroute en de aanleg van een vogelobservatiepunt aan het Eemmeer betreft;
2. hiervoor als co-financiering een bedrag van EUR 15.000 bij te dragen;

3. deze investering te dekken uit het budget `Landschapsontwikkeongen Eemland';

4. de huidige toegankelijkheid voor fietsers te handhaven.
5. gelet op de gemeentelijke bijdrage, te verozeken op de folder en de infopanelen ook het logo van Eemnes aan te brengen.
6. bijgaande brief uit te sturen naar Natuurmonumenten, waarin wordt verzocht in overleg te treden over de consequenties voor parkeren en verkeer in de omgeving.

7. aan de commissie BSM informatie terzake te doen toekomen.

Onderwerp - Concept-begroting GGD Midden Nederland: Aan de orde is de concept-begroting van de GGD Midden Nederland. Besluit Het college besluit akkoord te gaan met de concept-begroting 2011 GGD Midden Nederland, inclusief de korting van 3,5 %, maar is van mening dat in de komende jaren verdere bezuinigingen moeten worden gevonden, gelet op het meerjarenpserspectief voor gemeenten.

Onderwerp - Memo Voortgang uitvoering herinrichting WoZoZo Besluit Het college neemt het memo voor kennisgeving aan en zendt het door aan de commissie BSM