Gemeente Boarnsterhim


De sportfiets komt in Grou

De combinatiefunctionaris van Boarnsterhim (bevorderen bewegen c.q. sportieve activiteiten jeugd) heeft samen met een team van ALO-studenten een project opgezet: de sportfiets komt in Grou. Met dit project wil de gemeente het buitenschools sportaanbod vergroten en zo het spelen en bewegen stimuleren.
Een bakfiets, gesponsord door Joop Zandberg fietsplezier uit Grou, is gevuld met allerlei sport- en spelmaterialen. Schoolkinderen van 6 tot en met 11 jaar worden uitgenodigd mee te doen met de te organiseren activiteiten.

Het project begint vandaag. De bakfiets staat op dinsdag 4 mei van 14.00 tot 15.30 uur in de speeltuin aan De Tichtset in Grou. Daarna komt hij nog 6 keer op de woensdagmiddag langs. Iedere week wordt er een nieuw thema aangesneden om de jeugd te motiveren mee te spelen.

Het project âsportfietsâ is in eerste instantie een proef in Grou. Als de sportfiets een succes is, wordt het project wellicht ook in andere dorpen in Boarnsterhim gestart.

De kinderen hebben via school een uitnodiging gehad om mee te doen. Zij kunnen de bakfiets volgen op Hyves: www.teamboarnsterhim.hyves.nl