Politie Haaglanden

Persberichten 4 mei

Haaglanden, 04-05-2010

Woensdag 5 mei geen persberichten
Bureau Communicatie is op 5 mei afwezig en verstuurt dientengevolge geen persberichten. In geval van dringende vragen kunt u terecht op het algemene nummer, 070-4244930.

Getuigen mishandeling gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Hoefkade zoekt getuigen van een mishandeling op de Koningstraat in de vroege ochtenduren van Koninginnedag. Een 61-jarige Hagenaar had omstreeks 04.30 uur op de Koningstraat zijn verkoopwaar voor de vrijmarkt uitgestald en zat even in zijn auto. Zijn 'buurman', die tweedehands tv's verkocht, vroeg hem ook even op diens kraampje te passen. Plotseling zag de Hagenaar dat een onbekende jongen een televisie pakte en weg wilde lopen. De man stapte uit de auto en vroeg de jongen de tv terug te zetten. Daaraan gaf de jongen gehoor, maar hij trok ook gelijk een mes en dreigde daarmee de Hagenaar te steken. Terwijl de jongen hem uitschold, voelde de man plotseling een stoot in zijn gelaat. Deze stoot werd uitgedeeld door een tweede verdachte, die door het slachtoffer niet goed werd gezien en van wie dus ook geen signalement bekend is. De jongen met het mes had een getinte huidskleur (negroïde) en was ongeveer 18 jaar oud. Hij was vrij klein (1.50m-1.60m), had een zeer mager postuur en een volle snor. Hij had een ongeschoren gelaat en zwart steil haar tot op zijn schouders. Hij droeg een rode, stoffen driekwart jas en had op zijn hoofd een wit petje, mogelijk van het merk Nike. Omdat meer mensen hun kraampje voor de Vrijmarkt aan het inrichten waren ten tijde van de mishandeling, hoopt de recherche dat er mensen zijn die informatie hebben die kan leiden tot het vinden van de dader(s). Heeft u vrijdagochtend iets gezien op de Koningstraat of heeft u anderszins informatie die de recherche kan helpen? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Hoefkade via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Betrapt zonder rijbewijs
Den Haag - Een 20-jarige Hagenaar werd dinsdag 4 mei betrapt toen hij zonder rijbewijs achter het stuur zat. Agenten controleerden de man en zijn twee passagiers omstreeks 00.30 uur op de Jan Hendrikstraat. Als legitimatiebewijs toonde de man een OV-chipkaart met daarop een foto die niet van hem was. Omdat de man verder geen identiteitsbewijs kon tonen, werd hij aangehouden. Al snel bleek dat de man niet in het bezit van een rijbewijs was en dus onrechtmatig in de auto had gereden. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal, evenals voor het opgeven van een valse naam.

Getuigen gezocht brand Javastraat
Den Haag - De politie is op zoek naar getuigen van de brand in een restaurant op de Javastraat, in de vroege ochtend van 23 april. Omstreeks 07.00 uur werd de brand in restaurant El Fogon gemeld. De brandweer was al snel ter plaatse om het vuur te blussen. De bewoners van de bovenliggende woningen en de twee eigenaren van het restaurant werden geëvacueerd en opgevangen op het politiebureau. Eén van de twee eigenaren werd op het bureau onwel, waarna beide mannen naar het ziekenhuis zijn vervoerd. De rookschade aan de woningen is aanzienlijk.

De politie weet nog niet of er sprake is van brandstichting en is daarom op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie of heeft u in de vroege ochtend van 23 april iets gezien dat mogelijk verband houdt met de brand? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Karnebeek via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Aantreffen hennepkwekerij in woning
Den Haag Op maandag 3 mei om 09.15 uur troffen politieagenten in een woning aan de Haveltestraat een hennepkwekerij aan. Na een melding gingen de agenten poolshoogte nemen en troffen in twee kamers de hennepplanten aan. Personeel van Eneco constateerde dat er sprake was van diefstal van stroom. De kwekerij is ontmanteld en in beslag genomen. In totaal werden 292 planten aangetroffen. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.

Vrouw gewond bij aanrijding
Den Haag Bij een aanrijding op de Teijlerstraat raakte maandag 3 mei om 16.50 uur een vrouw gewond. De vrouw stak de rijbaan over en werd daarbij aangereden door een groene auto. De auto reed na de aanrijding door. De vrouw werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Haar personalia zijn nog niet bekend. Korte tijd later meldde zich bij de politie een 20-jarige man uit Den Haag, met de mededeling dat hij de bestuurder van de groene auto was en na de aanrijding in paniek was doorgereden. Door het slechte weer zou hij de vrouw niet hebben gezien toen zij over wilde steken. De toedracht van de aanrijding werd op papier gezet; de man kreeg een proces-verbaal, onder meer voor twee gladde banden.

Bromfietser onderuit
Den Haag Een 50-jarige vrouw zag maandag 3 mei een 16-jarige jongen bromfietser over het hoofd toen zij om 15.40 uur op de Alberdingk Thijmstraat rechtsaf wilde slaan naar de Multatulistraat. De jongen reed op het fietspad en ging als gevolg van de aanrijding met de bromfiets onderuit. Het 16-jarige meisje dat bij de jongen achterop zat, blesseerde hierdoor haar voet. De vrouw en ook de jongen kwamen met de schrik vrij.

Vrachtwagen in middenberm
Den Haag Een 41-jarige man belandde maandag 3 mei om 15.20 uur op de Lozerlaan met zijn vrachtwagen in de middenberm. De bestuurder moest uitwijken, omdat hij zijn vrachtwagen niet tijdig kon stoppen. Tijdens het remmen merkte de man dat het voertuig onvoldoende vaart minderde en heeft om een aanrijding te voorkomen met het verkeer dat stilstond voor het verkeerslicht de vrachtwagen de middenberm ingestuurd. De vrachtwagen is weggesleept voor technisch onderzoek.

Vogel gered, auto in de prak
Den Haag Een 20-jarige vrouw week maandag 3 mei om 11.20 uur op de Barbeeldam uit voor een vogel, die op de weg zat. Door deze manoeuvre reed zij met de rechtervoorzijde van de auto tegen een lantaarnpaal. De auto liep een flinke deuk op. Ook lekte er als gevolg van de botsing koelvloeistof en olie uit het motorblok. De auto is weggesleept voor reparatie of eventueel voor de sloop. De vrouw kwam met de schrik vrij.

Snelheidscontrole
Den Haag Naar aanleiding van klachten van omwonenden hielden agenten op maandag 3 mei op de Monsterseweg een snelheidscontrole. Met behulp van een radarauto werden in totaal 571 voertuigen gecontroleerd; 191 bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij de maximum snelheid hebben overschreden. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 111 km/h waar 50 km/h is toegestaan. Opvallend was dat ook zwaar vrachtverkeer met hoge snelheid reed.

Schennispleger aangehouden
Leidschendam - Naar aanleiding van een telefoontje van een getuige, hielden agenten maandag 3 mei een 22-jarige man uit De Meern aan omdat hij zichzelf in het openbaar bevredigde. Een vrouw zag de man rond 08.30 uur in de bosjes aan het Herberg . Zij gaf zijn signalement door aan de politie, die de man kort daarop aanhield. Op het politiebureau kreeg de man een dagvaarding.

Meisje (13) dronken op straat
Wassenaar - Politieagenten brachten maandag 3 mei om 22.00 uur een 13-jarig meisje thuis dat te dronken was om nog op haar benen te staan. Tijdens hun surveillance zagen de agenten op het Burchtplein een groepje jongeren rondom een meisje staan, dat op de grond lag. Ze was dusdanig onder invloed dat ze niet meer op haar benen kon staan. De agenten vonden het onverantwoord haar op straat te laten liggen en achterhaalden op het politiebureau haar adres. Haar ouders ontfermden zich thuis over hun dochter.

Vrachtwagen te water: politie zoekt getuigen
Maasland - Een vrachtwagen raakte maandag 3 mei door waarschijnlijk een uitwijkmanoeuvre om 14.45 uur te water aan de Molenweg. De bestuurder verklaarde dat hij op de smalle weg moest uitwijken voor een tegemoetkomend busje. Hierdoor kwam hij in de berm terecht en belandde hij nadat hij tevergeefs had geprobeerd te corrigeren in het water. De bestuurder van het busje is niet gestopt. De politie is daarom op zoek naar de bestuurder én getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren. De bestuurder van de vrachtwagen, een 23-jarige Delftenaar, kon zelfstandig uit de cabine klimmen en aan de kant komen. Hij liep daarbij geen verwondingen op. In de vrachtwagen zat afgewerkt frituurvet, maar de lading lekte niet in het water. Een bergingsbedrijf haalde met behulp van twee kranen de vrachtwagen uit het water. Bent of kent u de bestuurder van het tegemoetkomende busje? Of heeft u het ongeval zien gebeuren en kunt u bijvoorbeeld het busje omschrijven? Belt u dan met Bureau Westland, via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. via 0800-7000.

Politie zoekt getuigen poging beroving
Delft De politie is op zoek naar mensen die hebben gezien hoe een man maandagavond 3 mei een 16-jarig meisje van haar scooter probeerde te beroven. Rond 22.00 uur zat de Delftse op de Mercuriusweg op haar scooter te wachten op een vriendin. Plotseling werd zij benaderd door een man die zei dat ze haar scooter moest afgeven. Toen het meisje weigerde, probeerde de man haar van de scooter te duwen. Het meisje was echter zo slim om snel het sleuteltje uit het contact te halen en weg te rennen. Toen de man zich realiseerde dat het hem niet zou lukken om de scooter mee te nemen, rende hij weg. Het gaat om een man met een donkere huidskleur, ongeveer 1.85m, met een normaal postuur, kort zwart haar en donkere ogen. Maandagavond droeg hij een zwarte, halflange jas, een zwarte broek en een donkere pet. Mensen die de man aan de hand van het signalement herkennen of iets van de poging tot beroving hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van Bureau Delft, via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan M via 0800-7000.