Deelgemeente Charlois Rotterdam

Het vuur spat er vanaf, net als het enthousiasme

Op openbare basisschool De Triangel in de De Quackstraat maakten leerlingen uit de groepen zes, zeven en acht twee keer een mozaïek. Op donderdag 22 april gingen Marley, Sema, Nicole, Melina, Priscilla, Sever, Dachane, Rosalie en Jordy aan de slag met het ontwerp van Sever.

Leerlingen van De Triangel maakten van het ontwerp van Sever een mozaïek (foto: Sara Klaverdijk) "Ik heb een mooie fiets getekend. Zwart, met een spatbord van vuur", vertelt Sever (11). Eerder werd de andere winnende tekening van Dachane (9) in mozaïek gemaakt. Haar fiets komt ook terug in het logo. "Het is een grote fiets met een klein wiel. De spaken hebben een gezichtje. Dat leek me wel grappig", vertelt ze. "Ik houd heel erg van fietsen, al is mijn band nu een beetje plat."

Jordy (10) vindt het leuk om de steentjes op een plek neer te zetten. "Mijn tekening was een normale fiets met groene en paarse banden. Zo'n fiets wil ik wel hebben. Ik heb een rode fiets, maar mijn vorige was een BMX en veel leuker."

Melina (11) is graag creatief bezig en tekent altijd heel veel. Rosalie (12) werkt graag met haar handen en vindt het gezellig. Priscilla (10) vindt het puzzelen heel erg leuk. "Soms past het niet en moet je weer een ander stukje zoeken", zegt ze.

Claudia Schenkels is bredeschoolcoördinator op De Triangel. "Ik vind dit project een heel mooie kans. Zo zijn de kinderen in deze hartstikke leuke vorm aanwezig bij de Tour de France!"