Politie Amsterdam-Amstelland

Aanhoudingen in zaak zwangere vrouw uit raam

In de zaak van een brute overval op een woning in de Kloekhorsstraat waarbij begin dit jaar een zwangere vrouw van één hoog uit het raam werd gegooid, zijn maandag 3 mei twee mannen aangehouden.

Verdachten zaten al vast
Beide mannen zijn bekenden van de politie, afkomstig uit Almere en respectievelijk 18 en 23 jaar. De mannen zaten reeds vast en werden aangehouden in penitentiaire inrichtingen in Almere en Nieuwegein. De aanhoudingen konden tot stand komen na uitgebreid onderzoek. De politie riep in deze zaak ook de hulp van het publiek in. Via de opsporingsprogramma's Ter Plaatse van RTV Noord Holland en AVRO's Opsporing Verzocht werd aandacht voor de zaak gevraagd. Dat leverde bruikbare informatie op.

Uit raam
De twee overvallers drongen maandagochtend 11 januari de woning aan de Kloekhorststraat in Amsterdam Zuidoost binnen. Daar lagen een man en zijn zes maanden zwangere vriendin te slapen. De man zag de inbrekers en sprong via het slaapkamerraam van één hoog naar buiten om hulp te halen. Hij brak daarbij een ruggenwervel. Vervolgens gooiden de daders de zwangere vrouw die lag te slapen zonder pardon uit het raam. Ook de vrouw raakte zwaargewond. Uiteindelijk gingen de daders er met een geringe buit vandoor.

Eerder bericht
26-04-2010 Woningovervallers gooien zwangere vrouw uit raam


____________________