Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 mei 2010

Politie zoekt eigenaren van gestolen fietsen

Wierden / Delden

Politieagenten van het korps Noord-Holland-Noord hebben een fietsendief op heterdaad aangehouden. Tijdens het politieonderzoek werden diverse gestolen fietsen aangetroffen. De verdachte verklaarde enkele fietsen bij het station in Wierden en Delden te hebben gestolen in de periode tussen november 2009 en februari 2010. Deze fietsen matchen niet met de binnengekomen aangiftes. Mogelijk zijn er mensen, die geen aangifte hebben gedaan van een fietsdiefstal. Zij worden verzocht dit te doen. De fietsen die mogelijk afkomstig zijn weggenomen bij het station Wierden en Delden hebben de volgende kernmerken:
- Gazelle damesfiets, op het stuur 4 bellen en 1 toeter.
- Gazelle damesfiets voorzien van versnellingen.
- Gazelle damesfiets met op het stuur een zwarte houder.
- Gazelle damesfiets.
- Gazelle damesfiets voorzien van een rode bel.

Politie Noord-Holland-Noord is op zoek naar de eigenaren. Wie al aangifte heeft gedaan hoeft niet te bellen. Mocht u uw fiets hierin herkennen, dan kunt u contact opnemen met 0900-8844 politie Noord-Holland-Noord. De fietsen zijn in het bezit van de politie Noord-Holland-Noord.

Winkeldief aangehouden

Enschede

Op maandag 3 mei omstreeks 12.40 uur kwam er bij de politie Twente een melding binnen dat beveiligingsmedewerkers van een winkel in de Klanderij een winkeldief en een 13-jarige jongen uit Enschede, die mogelijk medeplichtig was bij de gepleegde winkeldiefstal hadden aangehouden. De winkeldief had een radio ontvreemd. De politie heeft de winkeldief en de jongen meegenomen naar het bureau voor nader verhoor. De 40-jarige man uit Enschede stond bij de politie bekend als veelpleger. Hij is in verzekering gesteld. De 13-jarige jongen kon na verhoor weer naar huis. (2010039527)

Overtreden huisverbod

Almelo

Een 44-jarige man uit Almelo, die onlangs een huisverbod opgelegd had gekregen, heeft dit huisverbod overtreden. De man is op maandag 3 mei in Almelo aangehouden en in verzekering gesteld. (2010039668)

Huisverboden uitgereikt

Gemeente Tubbergen/Hengelo

Een 34-jarige man uit de gemeente Tubbergen heeft maandag 3 mei een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld.

Een 44-jarige man uit Hengelo heeft op maandag 3 mei een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. (2010030597) (2010039688)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Twee woninginbraken en acht pogingen woninginbraak

Denekamp

In de nacht van zondag 2 op maandag 3 mei zijn er in de Hopmanstraat in Denekamp in twee huizen ingebroken en voor zover bekend is getracht in te breken in een achttal woningen in de Hopmanstraat, Emmastraat, Nassaustraat en de Prins Bernhardstraat. De politie heeft een onderzoek gestart in deze zaken, o.a. de technische recherche heeft onderzoek verricht en er is een buurtonderzoek gehouden. Mochten er mensen zijn die aanwijzingen hebben voor de politie, die verband kunnen houden met deze zaken, dan worden ze verzocht contact op te nemen met de politie Twente, Team Dinkelland, via tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000. (2010039416)

(