Gemeente Valkenburg aan de Geul

Koninklijke Onderscheidingen 2010

Persbericht Koninklijke Onderscheidingen Algemene gelegenheid

Uitreikingsdatum 29 april 2010

De heer C.M. Botty, van Peltstraat 25, 6301 JS Valkenburg aan de Geul Lid in de Orde van Oranje Nassau

Â

De heer Clement Botty staat in zijn dorp Houthem bekend als een man met karakter, in het bijzonder bij Schutterij St. Martinus en de stichting Dorpscentrum De Holle Eik.

Â

De heer Clement Botty besteedt het merendeel van zijn privé tijd aan de Houthemse gemeenschap. Hij is hiermee van grote waarde en niet weg te denken uit het verenigingsleven. Ook is de heer Clement Botty binnen de vereniging een voorbeeld voor de jeugd en andere schutters.

Â
De heer T.G. Claessens, Mariamunster 6, 6325 CR Berg en Terblijt Lid in de Orde van Oranje Nassau

Â

De heer Theo Claessens is een persoon welke graag zijn inzet toont voor de gemeenschap van Berg en Terblijt.

Â

Dit blijkt uit zijn; ruim 16 jarig bestuurslidmaatschap en penningmeesterschap van de Koninklijk Erkende Harmonie Concordia Berg en Terblijt, ruim 15 jaar bestuurslidmaatschap en penningmeesterschap van het Kerkbestuur van de parochie H.H. Mondulphus en Gondulphus met hierin zijn expliciete inzet als lid van het restauratieteam voor het behoud van de kerkgebouwen in de dorpskern.

Â
De heer H.H.G.M. Crombag, Valkenburgerstraat 14, 6325 BN Berg en Terblijt
Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Â

De heer Harry Crombag heeft zich ruim 28 jaar lang met verve en onafgebroken ingezet voor het lager en middelbaar beroepsonderwijs in Zuid-Limburg en is als grondlegger en medevormgever te beschouwen van de huidige VAPRO-opleidingen.

Â

Zijn inzet zowel collectief alsook in individueel verband m.b.t. het welzijn van de mens te verbeteren, leed te verzachten en als doel te verhelpen. Hierbij in achtneming zijn dermate hoge gevoel van betrokkenheid, inspiratie en gedrevenheid is een voorbeeldfunctie te noemen voor onze hedendaagse maatschappij op zeer hoog niveau.

Â

Â
Mevrouw C.P.M. Wiggers - Derks, Slakweg 2J, 6325 BH Berg en Terblijt Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Riny Wiggers - Derks verricht vrijwilligerswerk op allerlei niveau vanaf 1985 tot op heden.

Â

In het bijzonder stelt zij zich volledig ten dienste van de gemeenschap, waarbij zij zich richt op sociaal/maatschappelijk gebied.

Door de zelfstandige en tomeloze inzet van mevrouw Derks blijft het vrijwilligerskorps draaiende.

Â
De heer L.H.M.C. Geurten, Langen Akker 3, 6325 CK Berg en Terblijt Lid in de Orde van Oranje Nassau

Â

De heer Lambert Geurten heeft zich op dit moment al meer dan 20 jaar, veelal als bestuurder van diverse maatschappelijke organisaties en instellingen, zowel op regionaal als internationaal niveau, onafgebroken ingezet.

Â

Zijn drijfveer is het welzijn van de mens, leed te verzachten en als doel te verhelpen. Zijn dermate hoge gevoel van betrokkenheid, inspiratie en gedrevenheid is een voorbeeldfunctie te noemen voor onze hedendaagse maatschappij.

Â
De heer J. van der Maarel, Bogaardlaan 12, 6301 CZ Valkenburg aan de Geul
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Â

De heer Jan van der Maarel wijdt zijn vrije tijd vooral aan maatschappelijk vrijwilligerswerk ten dienste van de gemeenschap.

Â

Zijn inzet zowel collectief alsook individueel bij o.a. de Stichting Wereldwijd ook bekend als de âUniversity of Eckelradeâ, Koninklijke Walram's en TV Valkenbrug zijn van groot belang voor hedendaagse maatschappij en komen geheel ten goede van de hedendaagse gemeenschap.

Â
Mevrouw S.P. van Gils - Roorda, Mariamunster 4, 6325 CR Berg en Terblijt
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Â

Mevrouw Sjouke van Gils - Roorda verricht vanaf 1982 vrijwilligerswerk op verschillende niveaus voor de hedendaagse gemeenschap en in het bijzonder voor de jeugd.

Â

Het vrijwilligerswerk vooral gericht op het gebied van maatschappelijke/bestuurlijke taken van buurtwerk, educatie, sport en cultuur. Haar passie richt zich de laatste 18 jaren vooral op het vrijwilligerswerk in de bibliotheek te Berg en Terblijt.

Â
De heer J.M.W.G. Rouvroije, Valkenburgerstraat 18, 6325 BN Berg en Terblijt
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Â

De heer Jan Rouvroije is een persoon welke graag zijn inzet toont voor de gemeenschap van Berg en Terblijt.

Â

O.a. zijn langdurig bestuurslidmaatschap, vice-voorzitterschap van de Koninklijk Erkende Harmonie Concordia Berg en Terblijt en zijn bestuurslidmaatschap/voorzitterschap van de Stichting Gemeenschapsvoorziening(en) van Berg en Terblijt met als doel "het realiseren, exploiteren en in stand houden van
gemeenschapsvoorzieningen in de dorpskern Berg en Terblijt.

Â
De heer Rutten, Strucht 47, 6305 AG Schin op Geul Lid in de Orde van Oranje Nassau

Â

De heer Charles Rutten staat in zijn directe woonomgeving bekend als een man met karakter, volharding en inzet voor de medemens.

Â

Zijn verdiensten liggen ten grondslag aan zijn langdurige inzet voor o.a. het Simpelvelds Mannenkoor David, waarin tot op heden zijn bestuurlijke inzet zeer gewaardeerd wordt.

Ook als raadslid heeft de heer Rutten zijn strepen verdiend.

Verder is de heer Rutten tot op heden actief als bestuurslid van "Helpt Elkander".

Â
Mevrouw R.M.W.G. Spits - Vossen, Stiena Ruypers Park 4, 6301 LC Valkenburg aan de Geul
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Â

Mevrouw Roos Spits - Vossen stelt zich ten dienste van de gemeenschap sinds 1971 op sociaal/maatschappelijk en cultureel gebied, niet alleen voor de gemeenschap van Valkenburg aan de Geul, maar ook

regionaal tot internationaal.

Â

Het vrijwilligerswerk van mevrouw Vossen richt zich op:

Â

Secretaris/penningmeester van de Stichting R.K. Kerst Boete Bidweg Te Voet naar Banneux.

Hulpverlener/EHBO-er/collectant Nederlands Rode Kruis

Bestuurslid/secretaris/penningmeester LGOG-Historische Kring Land van Valkenburg en Heuvelland

Â

Â

Â

Â

Â