Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Motorcampagne `Veurjoar in de kop?' van start

Publicatiedatum: 4-5-2010 13:16:52

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) is in samenwerking met de Gelderse politiekorpsen een motorcampagne `Veurjoar in de kop?' gestart. Met de actie wil zij motorrijders attenderen op de noodzakelijke preventieve maatregelen voor de eerste voorjaarsritten. De actie is op maandag 3 mei van start gegaan. Posters en flyers zijn naar alle Gelderse benzinestations en motorzaken verstuurd.

Elk jaar vallen in het voorjaar weer dodelijke slachtoffers van ongevallen met de motor te betreuren. Een goede voorbereiding is van essentieel belang om de risico's van de eerste voorjaarsritten te beperken. Met de flyer- en postercampagne onder de naam `Veurjoar in de kop?' wil het ROVG samen met de Gelderse politiekorpsen een signaal afgeven richting de motorrijders.

De politie houdt de komende tijd enkele controles waarbij de veiligheid van motorrijders centraal staat. Het ROVG wil daarnaast motorrijders zo veel mogelijk preventief waarschuwen. Op die manier willen de organisaties dat motorrijders op de hoogte zijn van de risico's en hen hiertegen beter beschermen.