Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Landschapsmanifest roept op tot aanpak verrommeling

Het Landschapsmanifest - met 46 organisaties (waaronder RECRON) de grootste groene coalitie in Nederland - roept politieke partijen op nu kansen te benutten om ons verrommelde landschap stevig op te knappen en aandacht te geven in verkiezingsprogramma's die het verdient.

Secretaris Kees Joosse van het Landschapsmanifest: "'Landschap verdient beter!' was terecht het devies van de Taskforce Rinnooy Kan vorig jaar. Wil de politiek geloofwaardig zijn in haar landschapsbeleid dan moet zij nu echt de voorwaarden scheppen om aan de slag te gaan met de verfraaiing van ons landschap. Niet voor niets tekenden wij het Akkoord van Apeldoorn. Het papier is geduldig, maar tegelijkertijd staan 58.000 mensen uit de bouw langs de kant van samenleving. Zij kunnen niet alleen bruggen, huizen en wegen (ver)bouwen, ze kunnen ook landschappen opknappen."

Op dit moment zijn alle politieke partijen volop bezig met het opstellen van verkiezingsprogramma's. In dit verband vraagt de Stichting het Landschapsmanifest aandacht voor de maatschappelijk breed gedragen behoefte aan een krachtige kwaliteitsimpuls voor het landschap.

Meer informatie: www.landschapsmanifest.nl of www.mooierlandschap.nl