Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Dunya Festival on Tour

Welke Rotterdammer wint dit jaar de felbegeerde podiumplek tijdens het Ortel Dunya Festival op 30 mei? Dat wordt bekend na afloop van de derde toureditie van het Rotterdamse wereldmuziekfestival.

Het Ortel Dunya Festival gaat in navolging van 2008 en 2009 on tour op 2 mei (Noord), 9 mei (Delfshaven) en 16 mei (Feijenoord). Ortel Dunya laat daarmee ook dit jaar de inwoners van Rotterdam voorproeven van het festival én meedoen. Getalenteerde Rotterdammers die woonachtig zijn in de deelnemende deelgemeenten kunnen zich vanaf vandaag inschrijven en maken kans op een optreden tijdens het Ortel Dunya Festival.

Inschrijven
Ortel Dunya On Tour roept Rotterdammers op zich in te schrijven voor de voorrondes van de tour. Iedereen die bedreven is een vorm van wereldkunst én woonachtig is in een van de deelnemende deelgemeentes kan zich vanaf nu inschrijven via www.dunya.nl. De twee voorrondes (19 en 26 april) vinden plaats in het World Music & Dance Centre. De winnaars stromen door naar een speciale masterclass (17 mei, WMDC) en finale (23 mei, Stadspodium-Rotterdam). Tijdens de finale bepaalt de jury welke Rotterdammer de podiumplek wint op de 33e editie van het Ortel Dunya Festival.

Ortel Dunya On Tour is méér dan alleen lokaal talent. Tijdens de drie touredities op 2, 9 en 16 mei treden diverse grote namen uit de wereldmuziek op. Het festival biedt hiermee een breed voorproefje van wat het in petto heeft in het Park bij de Euromast op 30 mei.

Het festival
Het Ortel Dunya Festival goes Africa op 30 mei 2010. Naast de gerenommeerde Afrobeatdrummer Tony Allen presenteert Ortel Dunya met trots twee levende legendes uit de Ethiopische muziekgeschiedenis: Ethiopiques featuring Mahmoud Ahmed, Alemayehu Eshete & Badume's Band. Ook de jongere generatie Afrikaanse artiesten komt volop aan bod in het programma. De zangeres en mbira speler Chiwoniso uit Zimbabwe mengt de muzikale tradities uit haar land met reggae, soul en rock en de jonge Kenianen Sauti Sol & Dela maken frisse Afro Pop.

Data Ortel Dunya On Tour 2010
19 en 26 april - Voorrondes Ortel Dunya On Tour, WMDC 2 mei - On Tour in Noord, Rotabs, toegang gratis 9 mei - On Tour in Delfshaven, Heemraadsplein, toegang gratis 16 mei - On Tour in Feijenoord, Deliplein, toegang gratis 23 mei - Finale Dunya On Tour 2010, Stadspodium-Rotterdam, Grote Kerkplein, toegang gratis
30 mei - Ortel Dunya Festival, Park bij de Euromast, start: 13.00 uur

Meer informatie: www.dunya.nl

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl