Nooit meer jeuk nu het innoverende apparaat LouseBuster(TM) beschikbaar is! 04/05/2010 15:09

PR Newswire

SALT LAKE CITY, May 4, 2010 /PRNewswire/ --
Larada Sciences Inc. heeft de beschikbaarheid aangekondigd van het revolutionaire apparaat LouseBuster(TM), dat door de Food and Drug Administration (FDA) werd goedgekeurd en CE-markering heeft ontvangen, (http://www.lousebuster.com), en dat een nieuwe chemicaliënvrije manier verschaft om hoofdluizen en hun eitjes te doden door het gebruik van enkel maar gecontroleerde, verhitte lucht. Klinische studies tonen aan dat het apparaat een veilige, snelle en uiterst efficiënte methode is om de luizen in elke fase van hun leven, en dus ook de eitjes, te doden*!

Om het multimediamateriaal dat bij dit persbericht hoort te bekijken gaat u naar: http://multivu.prnewswire.com/mnr/laradasciences/43647/

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20100504/MM90940)

Het apparaat LouseBuster(TM) werd ontwikkeld door de evolutionaire parasitoloog, dr. Dale Clayton
(http://www.lousebuster.com/t-LouseBuster-History.aspx), een professor aan de Biologieafdeling van de Universiteit van Utah** Professor Clayton gebruikte bij het aanvatten van zijn onderzoek commercieel beschikbare haardrogers die inefficiënt en op het gevaarlijke af heet bleken te zijn. Het apparaatontwerp evolueerde en leidde uiteindelijk tot het apparaat LouseBuster(TM) dat als doel heeft om de luizen en hun eitjes in het hoofdhaar van volwassenen en kinderen van 4 jaar of ouder te doden of verwijderen.

Professor Clayton: "De behandeling tegen hoofdluizen met de
LouseBuster(TM)
(http://www.lousebuster.com/t-LouseBuster-Head-Lice-Treatment.aspx) is een praktische, ecologische manier om luizen te doden. Ons klinisch onderzoek, dat gebaseerd is op een robuust experimenteel ontwerp, toont aan dat de aanwending van een toereikend volume van gecontroleerde, verhitte lucht aan een specifieke temperatuur uiterst efficiënt is om tijdens een 30 minuten durende behandeling de luizen en bijna AL hun eitjes te doden. De behandeling werkt door de luizen en hun eitjes uit te drogen en zo aan hen water te onttrekken dat cruciaal is voor het behoud van hun leven. In tegenstelling tot de chemische behandelingen, waartegen vele soorten luizen genetische weerbaarheid hebben ontwikkeld, is deze aanpak hoogstwaarschijnlijk wel bestand tegen deze genetische resistentie. Water is een uiterst elementair onderdeel van de fysiologie van hoofdluizen
(http://www.lousebuster.com/t-Head-Lice-Facts-Lice-FAQ.aspx) en bijgevolg is het voor hen onmogelijk om aan zo een sterke uitdroging te ontsnappen."

Oprichter, voorzitter en algemeen directeur van Larada Sciences, Larry Rigby: "De technologie van de LouseBuster(TM) boekt een tweeledige vooruitgang in de eeuwenlange strijd tegen hoofdluizen. Ten eerste is het apparaat LouseBuster(TM) zeer efficiënt in het doden van de luizeneitjes*** dat de moeilijkst te doden levensstage is; en ten tweede beschikken ouders nu over een klinisch geteste optie die hun kinderen niet blootstelt aan potentieel schadelijke pesticiden of andere chemicaliën."

Voorzitter van National Pediculosis Association (http://www.headlice.org), Deborah Altschuler: "De NPA is opgetogen dat deze uitvinding nu beschikbaar is. We waarderen Larada Sciences' toewijding aan het onderzoek en haar succesvolle ontwikkeling van een chemicaliënvrije verantwoordelijke behandeling voor kinderen met hoofdluizen. We denken dat het zeer sterk zal bijdragen aan de missie van de NPA om kinderen te beschermen tegen potentieel schadelijke behandelingen met pesticiden." Larada Sciences levert het apparaat LouseBuster(TM) in de Verenigde Staten rechtstreeks en via zorgvuldig gekozen distributeurs, en buiten de Verenigde Staten exclusief via distributeurs in Canada, het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen. Marktintroducties in Australië, Mexico en andere landen in Latijns-Amerika, de rest van Europa en Azië zijn in behandeling. De behandeling zal beschikbaar zijn via een netwerk van bedrijfsgeleide dienstenleveranciers en via gecertificeerde dienstenleveranciers en distributeurs van luizenbehandelingen overal ter wereld. Het apparaat LouseBuster(TM) zal ook verkocht worden aan deskundigen voor gebruik in scholen, ziekenhuizen, jeugdkampen en andere plaatsen waar luizen gewoonlijk vastgesteld of behandeld worden.

Over Larada Sciences Inc.
Larada Sciences, Inc.
(http://www.lousebuster.com/t-Larada-Sciences-Overview.aspx), gevestigd in Salt Lake City, Utah, en Fargo, North Dakota, Verenigde Staten is een bedrijf voor op wetenschap gebaseerde medische technologie gewijd aan de veilige verwijdering van hoofdluisplagen.


*Meer informatie over de voordelen en mogelijke risico's en over de beschikbaarheid (http://www.lousebuster.com/t-LouseBuster-Availability.aspx), kunt u vinden op http://www.lousebuster.com of u kunt bellen naar
+1-877-781-0999.


** Professor Clayton is een succesvol deelnemer gebleken aan het programma van de Centers of Excellence van de staat Utah dat de commercialisering van technologie aanmoedigt door aanzienlijke beurzen uit te reiken voor academische projecten. Dr. Clayton is geen directeur of werknemer van Larada Sciences, Inc. maar hij is toch aandeelhouder en een voorstander van de commerciële uitvoering van zijn academisch onderzoek.


*** Eerdere gegevens die in 2006 in het tijdschrift Pediatrics gepubliceerd werden
(http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/118/5/1962)

Larry Rigby
Voorzitter en algemeen directeur

+1-801-533-5423
ldr@laradasciences.com
Spreekt ook Duits

Marleen De Winter
Directeur Marketing

+1-701-499-5294
marleen@laradasciences.com
Spreekt ook Nederlands

Professor Dale Clayton
Uitvinder

+1-801-581-6482
clayton@biology.utah.edu

Larry Rigby, voorzitter en algemeen directeur, +1-801-533-5423, ldr@laradasciences.com, spreekt ook Duits, Marleen De Winter, Directeur Marketing, +1-701-499-5294, marleen@laradasciences.com, spreekt ook Nederlands. Of Professor Dale Clayton, Uitvinder, +1-801-581-6482, clayton@biology.utah.edu






-