Gemeente Stein


Reparatie buitenbad Steinerbos

Deze en komende week gaat de gemeente Stein een spoedreparatie uitvoeren aan de filterinstallatie en de toevoerleiding van het buitenbad Steinerbos. Tot die tijd kan er tijdelijk niet gezwommen worden in het buitenbad.

Omdat de filterinstallatie defect is geraakt, is de kwaliteit van het zwemwater onvoldoende en kan tijdelijk niet voldaan worden aan de Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden. Zodra de reparatie is uitgevoerd kan er weer gezwommen worden.

âBij de start van het nieuwe zwemseizoen valt dit vies tegen. Gelukkig is het nog niet heel erg warm en hoeven we niet te veel mensen teleur te stellen, maar leuk is andersâ, aldus bedrijfsleider Roy Kepser van Steinerbos. âWe wachten nu op het bestelde materiaal om de reparatie uit te kunnen voeren. Met een beetje geluk is dat deze week nog binnen. Dan kan de reparateur aan de slagâ. Deze week kan er zeker nog niet in het buitenbad worden gezwommen.

âJe kan wel zeggen dat er sprake is van een dubbele tegenvaller. Allereerst voor de trouwe bezoekers van het buitenbad, maar ook voor de gemeente. Uit het onderzoek over de technische staat van het zwembad bleek vorig jaar dat de gemeente dit financiële risico zou kunnen lopen in afwachting van een nieuw te bouwen zwembad. Teleurstellend, maar we moeten zorgen dat de zwembadbezoekers weer snel terecht kunnen. Het betekent ook dat we snel duidelijkheid moeten verkrijgen over de geplande nieuwbouw van het zwembadâ, aldus wethouder Graad Coumans. Â