Watersportverbond - KNWV

Nu ook Sailability-zeildagen bij ZWVU in Uitgeest

dinsdag 4 mei 2010

De komende tijd zal ZWVU in Uitgeest gaan starten met het organiseren van zeildagen voor mensen met een beperking. Hiermee wordt Uitgeest een nieuwe locatie waar in samenwerking met Stichting Sailability openbare zeildagen worden georganiseerd.
Â
Acces Dinghy Tijdens deze zeildagen kunnen mensen met een beperking zelfstandig ervaren hoe het is om met een zeilboot het water op te gaan. Op zondag 4 juli 2010 zal de eerste Sailability-zeildag van ZWVU worden gehouden.

Twee nieuwe boten
Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen die dag kunnen zeilen heeft Sailability Nederland dankzij sponsoring, twee nieuwe boten kunnen aanschaffen. Dit is een eenpersoonsboot met elektrische bediening (Acces Dinghy 2.3) en een tweepersoonsboot (Acces Dingy 3.03).

Toegankelijkheid
De Jachthaven is toegankelijk. De toiletten zijn nog niet toegankelijk maar als blijkt dat er veel belangstelling is om bij de ZWVU te gaan zeilen dan worden deze toegankelijk gemaakt. Er komt een drijvende steiger van waaraf, met hulp van vrijwilligers, in en uit de boot kan worden gegaan.

D Uitgeest it eerste jaar worden er 5 zeildagen georganiseerd:
* zondag 4 juli

* zaterdag 17 juli

* zondag 1 augustus

* zondag 15 augustus

* zondag 29 augustus.

De dagen beginnen om ongeveer 10.45 uur en lopen door tot ongeveer 17.30 uur. Iedere zeiler krijgt 90 minuten de tijd om te zeilen. Deelname kost ⬠15,- per 90 minuten. Het is wel belangrijk om je vooraf op te geven. Neem voor opgave en/of vragen contact op met Wilma van den Broek via tel. 0341-422324 of e-mail info@Sailability.nl. Het adres van ZWVU is Lagendijk 41, 1911 MT Uitgeest.

Andere locaties
De andere locaties waar, ondersteunt door Sailability Nederland, jaarlijks 10 tot 12 openbare zeildagen worden georganiseerd zijn Watersportcentrum Sloterplas, Watersportvereniging het Witte Huis in Loosdrecht en het Starteiland van Koninklijke Watersportvereniging Sneek. In de loop van 2010 hoopt Sailability Nederland ook op een vijfde zeillocatie te kunnen gaan zeilen.

Uiteraard is ook iedereen welkom om op de zeildagen een kijkje te komen nemen. Sailability is altijd op zoek naar mensen en instanties die ons financieel of met hulp willen ondersteunen. Bezoek onze website voor contactinformatie en data van de overige zeildagen.