Politie Gelderland-Zuid

Waakzame politiestudent in vrije tijd

Nijmegen, 04-05-2010 o Een politiestudent heeft maandagmiddag in Nijmegen n 25-jarige Rus en n 35-jarige Armeniër aangehouden op verdenking van diefstal en eenvoudige mishandeling.

Gistermiddag rond 15 uur betrapte een medewerkster van een winkel aan de Molenstraat een manspersoon, terwijl deze in de persoonlijke eigendommen van personeel aan het snuffelen was. Daarbij werd op dat moment al direct geld vermist. De verdachte vluchtte, waarop twee medewerksters de achtervolging op straat inzetten. Een medewerkster kreeg daarbij een klap van de verdachte.

Op straat, zag een politieagent in opleiding, de vrouwen schreeuwend achter een man aanrennen. Omdat hij het niet vertrouwde, aarzelde hij geen moment en achtervolgde de man. Daarop werd deze verdachte aangehouden. Daarbij hielpen ook bijzondere opsporingsambtenaren van Bureau Toezicht.

Indentiteit

Een andere man stond daar verdacht dicht bovenop te kijken. Hij werd door het winkelpersoneel herkend als iemand die tijdens de diefstal, ook in de winkel was. Toen deze man zich voor de politieagenten moest legitimeren, kon hij dat niet. Voor verder onderzoek is ook deze man als verdachte aangehouden.

Vreemdelingenrecherche
Beide verdachten zijn na hun aanhouding meegenomen naar het politiebureau en verhoord. De 2e verdachte is inmiddels weer ion vrijheid gesteld. De 1e aangehouden verdachte is overgedragen aan de Vreemdelingenrecherche om zijn identiteit te achterhalen. Beide verdachten ontkennen enige strafbare feiten. (1)

Laatst gewijzigd 04-05-2010 15:30 | © Regio Gelderland-Zuid |