Gemeente Coevorden


Harm Dijkstra schrijft oudejaarsconference gemeente

dinsdag 4 mei 2010

Harm Dijkstra uit Sleen gaat een oudejaarsconference schrijven voor de gemeente Coevorden. Deze voert hij samen met Roelof Klinkhamer op in theaterboerderij De Deel in Sleen. Er is één avond gereserveerd voor de gemeente en drie avonden voor algemeen publiek. Tijdens de oudejaarsconference passeren verschillende gebeurtenissen uit 2010 de revue.

Het idee voor een oudejaarsconference is eind 2009 ontstaan. De conference biedt de mogelijkheid om bezoekers een andere kijk te geven op de gebeurtenissen in de gemeente en om burgers op een vernieuwende manier bij de gemeente te betrekken. Het is de bedoeling dat de conference een plaats krijgt naast de nieuwjaarsreceptie.

Harm en Roelof
Harm Dijkstra en Roelof Klinkhamer uit Sleen vormen sinds 1987 het Drentstalige cabaretduo `Harm en Roelof'. Ieder jaar staan ze in de grote theaters in Drenthe. Er zijn inmiddels zes cd's van dit duo verschenen en in september 2006 is de jubileum-DVD `Daor in de verte lig mien darp' gepresenteerd die genomineerd werd voor de Dagblad van het Noorden streektaalprijs. In 1999 mocht het duo Harm en Roelof als eerste de door de Drentse vereniging ´t Aol volk ingestelde `Buiskooltroffee' ontvangen, een culturele prijs die toegekend wordt aan personen of instanties die op een eigentijdse manier de streekcultuur uitdragen. Roelof Klinkhamer is in het dagelijks leven akkerbouwer en is in Sleen commandant van de brandweer. Harm Dijkstra is vakleerkracht muziek aan vier basisscholen in de gemeente Emmen en is daarnaast presentator van het Drentstalige programma `Hemmeltied' dat elke zaterdagmorgen bij Radio Drenthe is te horen. Klik om te vergroten