Gemeente Nijmegen

Veranderingen omgeving stadsbrug in beeld


04/05/2010

De veranderingen in de toekomstige omgeving van de nieuwe stadsbrug De Oversteek zijn voortaan te volgen op www.nijmegen.nl/stadsbrug. De gemeente Nijmegen heeft fotograaf Thea van de Heuvel gevraagd de veranderingen in het gebied tussen de Neerbosscheweg en de noordoever van de Waal tot eind 2013 vast te leggen. Door op een kaart van het tracé verschillende locaties aan te klikken, is de verandering in het gebied te volgen. Eens per maand worden er nieuwe foto's geplaatst op de site.

De afgelopen tijd zijn veel foto's gemaakt van de bedrijven aan de Weurtseweg, Koopvaardijweg, Fabrieksweg en Mercuriusstraat en de sloop die dit voorjaar plaatsvindt. De bedrijven maken plaats voor de Verlengde Energieweg, de nieuwe weg tussen het Industrieplein en de Waal. Daarnaast is het afgelopen jaar de aanleg van het nieuwe Westerpark aan de Rivierstraat in beeld gebracht.

Vanaf begin 2011 is de bouw van de brug via de site te volgen. Net als De Snelbinder zal ook deze brug gebouwd worden op een montageplatform in de uiterwaarden. De Energieweg gaat vanaf half 2012 op de schop. Hier komen ondermeer rotondes ter hoogte van de Neerbosscheweg, de Dr. de Blécourtstraat en de Ambachtsweg.