Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 04-05-2010

Drietal in gestolen auto aangehouden

BREDA: De politie hield maandagmiddag drie verdachten van autodiefstal aan in de Lunetstraat. De drie reden in een gestolen auto over de busbaan en haalden hierbij een politieauto aan de rechterkant in. De agenten hielden het voertuig staande en het bleek bij controle als gestolen te boek te staan. De inzittenden, een 24-jarige man uit Dongen, een 32-jarige man uit Breda en een 32-jarige man met onbekende woonplaats, werden aangehouden in verband met autodiefstal.
De auto was begin april ontvreemd in Geertruidenberg. Het is in beslag genomen voor onderzoek.
De bestuurder van de auto, de 32-jarige man, was in bezit van een hoeveelheid GHB en vertoonde uiterlijke kenmerken van drugsgebruik. De GHB is in beslag genomen voor onderzoek en de man wordt ook rijden onder invloed ten laste gelegd.
De verdachten uit Breda en Dongen zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De 32-jarige man is in verzekering gesteld. Hij verklaarde de auto onafgesloten te hebben gevonden en te hebben meegenomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan voor mishandeling en vernieling

BREDA: De politie hield dinsdagmiddag een 20-jarige Bredanaar aan in zijn woning op de Essendonk. De man wordt ervan verdacht begin maart een 28-jarige man uit Geertruidenberg te hebben mishandeld aan de Essendonk. Een bewoonster van de Essendonk alarmeerde begin maart 's nachts de politie, omdat haar ex de auto van de buurman zou vernielen. Bij aankomst van de politie bleek juist dat de auto van de ex te zijn vernield. De 20-jarige verdachte zou de 28-jarige man hebben
mishandeld, waarbij slagwapens waren gebruikt. Ook zou hij de auto van de man hebben beschadigd.
De 28-jarige man deed kort na het incident aangifte. Hij had schrammen en verdikkingen in zijn gezicht als gevolg van mishandeling en de ruiten van zijn auto waren vernield. De man is voor behandeling naar de huisartsenpost gebracht.
De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt overval op winkel in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie stelt een onderzoek in naar een overval op een groente- en fruitwinkel aan de Bisschopsmolenstraat maandagmiddag. Kort na 17.30 uur liep daar een man binnen die een gesprekje met de eigenaar aanknoopte. Op enig moment sloeg de stemming om en bedreigde de man de eigenaar met een mes. Daarbij eiste hij geld. De eigenaar gaf dat en terwijl de overvaller naar de voren liep, in de richting van de kassa, ging de eigenaar er via de achteruitgang vandoor. Hij waarschuwde via een vriend de politie. Diverse agenten hebben nog gezocht naar de overvaller, maar zonder resultaat. De politie verstuurde een SMS-Alert waarin mensen werden gevraagd uit te kijken naar de dader. Het gaat om een Turkse man, circa 27 jaar oud, gezet postuur. Hij droeg een blauwe jas en een blauwe pet. Getuigen of mensen die tips hebben, kunnen zich melden op 0900-8844.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 04-05-2010 16:16 | © Regio Midden en West Brabant |