Gemeente Waddinxveen


Signaleringsoverleg Eenzaamheid, Welzijn en Participatie Waddinxveen opgestart

In het kader van het Proefproject ouderen Wmo en de AWBZ pakketmaatregelen is het Signaleringsoverleg Eenzaamheid, Welzijn en Participatie Waddinxveen opgestart. Afgelopen dinsdag 27 april ondertekenden de deelnemende organisaties het samenwerkingsprotocol met het bijbehorende privacyprotocol.

Verschillende organisaties nemen deel aan het signaleringsoverleg. Dit zijn het Zorgloket van de Gemeente Waddinxveen, Woonpartners Midden-Holland, MEE Midden-Holland, Vierstroom, Palet Welzijn, Kwadraad en de Stichting Vonk. Ze wisselen kennis en ervaring uit, bespreken casussen en zoeken passende zorg en ondersteuning voor de cliënten.

Doel van dit overleg is om passende hulp en ondersteuning te bieden aan eenzame ouderen en mensen die problemen hebben met hun zelfredzaamheid en het meedoen in de samenleving.
Het belangrijkste voordeel van het samen overleggen is dat er ketensamenwerking ontstaat.
Mw. La Grand van Palet Welzijn vindt het signaleringsoverleg een goede ontwikkeling. âHierdoor weten de professionals elkaar sneller en beter te vinden, wat ten goede komt aan de cliëntâ. Ook de heer Van den Berge van Woonpartners Midden-Holland denkt daar zo over: âHet signaleringsoverleg is een geschikte plek om signalen vanuit het werkveld met verschillende professionals te kunnen besprekenâ.

Het privacyprotocol is opgesteld ten behoeve van de privacy van de cliënten die besproken worden in het Signaleringsoverleg Eenzaamheid, Welzijn en Participatie Waddinxveen.