VanDrie Group content met uitspraak NMa

04/05/2010 16:46

VanDrie Group BV

Afronding overname Alpuro Group stap dichterbij.

Mijdrecht / Uddel- Kalfsvleesintegratie de VanDrie Group heeft met instemming kennisgenomen van de uitspraak van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) betreffende de overname van de Alpuro Group. De toezichthouder op de naleving van de mededingingswet heeft de transactie vandaag onvoorwaardelijk goedgekeurd door te oordelen dat hiervoor geen vergunning vereist is.

Na een grondig onderzoek is de NMa tot de conclusie gekomen dat de overname niet leidt tot nadelen voor de consument en in het verlengde daarvan geen aanleiding geeft tot mededingingsbezwaren. De transactie dient nog te worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten in enkele andere EU-lidstaten. De VanDrie Group ziet de uitkomst hiervan met vertrouwen tegemoet en verwacht de overname in het tweede kwartaal van 2010 af te ronden. Het hele mededingingsproces om de beide bedrijven samen te voegen ligt goed op schema.

De positieve uitspraak van de NMa heeft de VanDrie Group en de Alpuro Group niet verrast. "De juristen die erbij betrokken zijn, hebben het voornemen vanaf het begin als reëel en haalbaar aangemerkt. Hun diepgaande vooronderzoek spoort volledig met de bevindingen van de NMa."

De VanDrie Group ziet in uitbreiding van het bedrijf de beste manier om de sterke positie van Nederland op de Europese kalfsvleesmarkt te behouden en mogelijk nog te versterken. Schaalvergroting bij supermarkten en grootverbruikers op de internationale afzetmarkten dwingt aanbieders van kalfsvlees zich te bezinnen op hun positie. Door krachten te bundelen kan synergie worden bereikt en dat is in het belang van al degenen die bij de sector zijn betrokken. Gedoeld wordt op onder anderen de medewerkers van de twee bedrijven, de kalverhouders, de toeleveranciers en de melkveehouders. Ook zij hebben voordeel bij een sterke positie van de kalfsvleessector die de melkprijs ondersteunt door het inkopen van nuchtere kalveren en zuivelgrondstoffen.





http://www.vandriegroup.com