Gemeente Halderberge


Lintjesregen in Oudenbosch

Burgemeester A.F.W. Osterloh heeft tijdens de jaarlijkse lintjesregen 7 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Alle gedecoreerden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats op donderdag 29 april 2010 om 10.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Parklaan 15 te Oudenbosch.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau:


* mevrouw C.H.C. Braspenning (66) uit Hoeven
* de heer Brooijmans (67) uit Oudenbosch

* mevrouw Mol-van Osta (74) uit Oud Gastel
* mevrouw Schuuring (63) uit Oud Gastel

* de heer J.H. Sep (Jan),uit Oud Gastel

* mevrouw L.J. van Dael-Heijmans (Beppy) (59) uit Oudenbosch
* mevrouw Van de Kar-de Bont (76) uit Hoeven

Verdiensten mevrouw C.H.C. Braspenning


* Mevrouw C.H.C. Braspenning was vanaf 1965 t/m 1973 bestuurslid van zwemvereniging Daphnia.

* Mevrouw Braspenning is vanaf 1974 voorzitter van de Sint Nicolaasstichting Hoeven. Mevrouw Braspenning verzorgt als voorzitter al meer dan 25 jaar de ontvangst van de burgemeester en Sint Nicolaas bij de jaarlijkse intocht in Hoeven. Daarnaast zorgt zij voor de kleding van de Sint en Pieten.

* Vanaf 1979 is zijn voorzitter van de Kruisvereniging Hoeven.
* Van 1998 tot 2003 was mevrouw Braspenning bestuurslid van de Caritas te Hoeven.

* Van 2004 ondersteunt zij de bouwclub van wijkvereniging de Flierefluiters. Zij ondersteunt de bouwploeg bij het bouwen van de jaarlijkse carnavalswagen. Tevens helpt zij bij het maken en herstellen van de kostuums.

* In de straat Tuin van Gerlach was mevrouw Braspenning in 1997 de initiatiefneemster van de jaarlijkse barbecue. Momenteel is zij nog steeds betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse barbecue.
* Van 2005 tot 2010 was mevrouw Braspenning gastvrouw in het ontmoetingshuis 't Stoofje te Oudenbosch. Zij was actief tijdens de week `markten" voor 't Stoofje en organiseert fietsmiddagen. Daarnaast was zij invaller in de winkel van 't Stoofje als verkoopster.

* Vanaf 2005 is zij actief lid van de bloemengroep van de kerk in Hoeven. Mevrouw Braspenning maakt en verzorgt bloemstukken voor de aankleding van de kerk. Verder ondersteunt zij de parochie door het schrijven van berichten in de krant en het verzorgen van doopschelpen.

* Vanaf 2007 is zij mede-oprichter en voorzitter van het Variakoor. Naast het voorzitterschap van het Variakoor maakt zij belangeloos sjaals voor de leden.

* Vanaf 2009 is zij tevens bestuurslid van de Katholieke Bond van Ouderen te Hoeven.

omhoog

Verdiensten de heer Brooijmans


* De heer Brooijmans is vanaf 1984 coördinator vrijwilligerswerk in opvanghuis 't Stoofje in Oudenbosch.
Hij is de stuwende kracht achter het opvanghuis waar mensen met problemen ondersteuning vinden bij het zoeken naar oplossingen; hij begon zo'n 25 jaar geleden met de tweedehands Stoofmarkt ter bekostiging van de (ongesubsidieerde) opvang; er worden bezinningsbijeenkomsten, cursussen, ontmoetingsbijeenkomsten, gespreksgroepen, meditaties en eetbijeenkomsten gehouden, hij geeft mede leiding aan de vrijwilligers en hij begeleidt ook mensen die een beroep op hem doen of door omstandigheden behoefte hebben aan begeleiding;

* op zijn initiatief is in 1991 de Stichting Algaande opgericht die een fonds beheert waaruit mensen met een kleine financiële impuls worden geholpen om de draad weer op te pakken.

omhoog

Verdiensten mevrouw Mol-van Osta


* Mevrouw Mol-van Osta is vanaf 1969 vrijwilliger bij de organisatie "Herwonnen Levenskracht". De vrijwilligerswerkzaamheden van betrokkene bestaan uit het ophalen van donatiegelden, het bezoeken van ouderen en het medeorganiseren van middagen voor bejaarden en gehandicapten.

* Verder is mevrouw Mol vanaf 1985 vrijwilliger bij het Steunpunt voor Ouderen. De werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van de koffie voor de bezoekers van het steunpunt. Daarnaast bekommert zij zich om de mensen die naar de dagverzorging toekomen. Ook gaat zij wandelen met de ouderen, zorgt voor het eten en doet verder alle voorkomende werkzaamheden.

omhoog

Verdiensten mevrouw Schuuring


* Vanaf 1969 is zij vrijwilliger bij de plaatselijke afdeling van Herwonnen Levenskracht (het ophalen van donatiegelden, het bezoeken van ouderen en het mede-organiseren van middagen voor bejaarden en gehandicapten).

* Vanaf 1985 is zij tevens vrijwilliger bij de Stichting 't Ossekopke (het jaarlijks organisren en uitvoeren van een dag voor ouderen).

omhoog

Verdiensten de heer J.H. Sep


* De heer Sep(67) was van 1991 tot 1997 raadslid van de voormalige gemeente Oud- en Nieuw Gastel. Van 1997 tot 3 maart 2010 was hij raadslid van de gemeente Halderberge.

omhoog

Verdiensten mevrouw L.J. van Dael-Heijmans


* Mevrouw L.J. van Dael-Heijmans is vanaf 1968 vrijwilliger bij basisschool De Bukehof. Zij is daar elke woensdag betrokken bij het onderwijs in techniek,handvaardigheid en textiele werkvormen aan de groepen in de bovenbouw. Zij zorgt tevens voor het voorraadbeheer en de schoonmaak van de leslokalen.

* Vanaf 1974 is zij lid van Stichting Oudenbosch Karnaval; bestuurslid(1994-2008) en secretaris (1995 tot 2008) van en thans vrijwilliger. Tot 1988 was zij lid van de jeugdcommissie. Zij was in 1994/1995 o.a. betrokken bij de commissie Puit (die ervoor zorgde dat er geld werd ingezameld voor een bronzen Puit op het Jan Gielenplein in Oudenbosch) Tevens is zij lid van de krantencommissie(sinds 1989) en de emblemencommissie(sinds 1995).
* Vanaf 1999 is zij vrijwilliger bij de Paulusparochie in Oudenbosch. Zij onderhoudt sociale contacten met parochianen in het algemeen en hulpbehoevenden in het bijzonder en verzorgt de wekelijkse bloemengroet. Sinds 2004 organiseert zij de jaarlijkse fioetstocht "Het Lopend Vuurtje" voor de Paulusparochie..
* Sinds 2005 is zij secreatris van de Stichting Zorgboerderij De Meeshoeve. Zij onderhoudt tevens het archief. Daarnaast is zij vrijwilliger tijdens de openingstijden en staat zij een middag per week in het winkeltje. Zij maakt deel uit van de werkgroep Activiteiten waarin ze open dagen en andere bijzondewre activiteiten organiseert (10 uur per week)

omhoog

Verdiensten mevrouw Van de Kar-de Bont


* Mevrouw van de Kar was vanaf 1979 tot 1986 vrijwilliger bij de Volksdansgroep Hoevense Vrouwenbeweging. Zij verzorgde de kleding van de groep.

* Vanaf 1985 is mevrouw van de Kar vrijwilligster bij Carnavalsstichting de Peejenzaaiers. Tijdens de maanden september tot maart ontwerpt en maakt zij jaarlijks de kostuums voor de carnavalsstichting.

* Van 1990 tot 1996 was mevrouw Van de Kar vrijwilliger bij de basisschool de Lindenlommer te Hoeven. Zij verzorgde de kleding/kostuums voorde leerlingen tijdens Sinterklaas, Kerstmis en Carnaval.

* Van 2001 tot 2008 was mevrouw Van de Kar vrijwilliger bij de dansvereniging " La Danza". Zij ontwierp en maakte de kleding en was aanwezig voor assistentie tijdens de uitvoeringen.
* Vanaf 2003 maakt mevrouw Van de Kar deel uit van een groep vrijwilligers die de kerk in Hoeven (St. Jan de Doper) schoonmaken.

omhoog