Gemeente Schagen

Negen lintjes in Schagen

Negen inwoners van Schagen zijn tijdens de jaarlijkse lintjesregen op 29 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De dames Spruijt-Groefsema, J.F.M.M. Volten-Van Rooij en I.H. Schuurhof en de heren R.D. Stringer, N.J.A. Beers, J.A. Deurloo, J.C.M. Groenveld, H. Hulshof en H. Huijser kregen uit handen van burgemeester Gerrit Westerink de bijbehorende versierselen opgespeld. Enkele wapenfeiten van de gedecoreerden zijn:

Mevrouw A.M. Spruijt-Groefsema

Sinds 1989 is zij begeleidster bij de Jeugdnatuurwacht. Daarnaast is mevrouw Spruijt-Groefsema heel actief binnen de Katholieke Christoforuskerk. Al twintig jaar houdt zij zich bezig met het schoonmaakwerk van het kerkgebouw. Sinds 1997 brengt zij maandelijks de heilige communie bij zieken en ouderen. Mevrouw Spruijt-Groefsema collecteert ook al meer dan twintig jaar voor verschillende instanties.

Â

Mevrouw J.F.M.M. Volten-van Rooij

In de periode van 1977 tot en met 1986 was zij één van de vrijwilligers die zich heeft ingezet voor de organisatie en begeleiding van de kinderdansgroep van de Westfriese Markt. Van 1990 tot 2004 was zij zeer intensief betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse collecteweek in Schagen. Sinds 1990 is mevrouw Volten-van Rooij ook vrijwilligster bij Museumboerderij Vreeburg.

Â

Mevrouw I.H. Schuurhof

Vanaf 1978 tot op de dag van vandaag is mevrouw Schuurhof betrokken bij de ouderenzorg in Schagen en sinds 2004 in het nieuw opgerichte complex âDe Caegstaeteâ. Sinds 1978 is mevrouw Schuurhof ook vrijwilligster bij de Stichting Graag Gedaan, een stichting van vrijwilligers die vele taken vervullen voor inwoners van Schagen.

Â

De heer R.D. Stringer

De heer Stringer was van 1965 tot 1972 lid en plaatsvervangend voorzitter van de vakcentrale NKV (Nederlands Katholiek Vakverbond), van 1973 tot 1978 lid van de oudercommissie en het schoolbestuur van het Bernardus Alfrink College en van 1974 tot 1994 actief binnen de handbaltak van SRC Schagen. Van 1999 tot en met 2008 was de heer Stringer bijzonder actief binnen de Parkinsonvereniging in Bunnik en fungeerde als contactpersoon voor de regio Den Helder en Schagen.

Â

De heer N.J.A. Beers

Van 1970 tot 2004 was de heer Beers op het veld en in de zaal te vinden als scheidsrechter. Behalve scheidsrechter was de heer Beers ook coach van diverse teams en als bestuurder zeer betrokken bij de oprichting van de Schager Zaal Voetbal Vereniging (SZVV). Sinds 1997 is hij nog steeds zeer actief als lid van de accommodatiecommissie, wedstrijdsecretaris en consul van de voetbalvereniging SRC. Behalve zijn verdiensten voor de voetbalwereld is de heer Beers van 2001 tot 2008 voorzitter geweest van de Ouderensociëteit.

Â

De heer J.A. Deurloo

Vanaf het ontstaan van de wijk Muggenburg in 1984 tot de dag van vandaag is de heer Deurloo actief als vrijwilliger in de wijk bij het ophalen van het oud papier. Van de vereniging Groei & Bloei is hij al sinds de oprichting in 1981 lid. Sinds het begin is hij betrokken bij de Geraniummarkt in Schagen, verzorgd door de organisatie van Groei & Bloei. Sinds 2002 verzorgt de heer Deurloo het groen rondom het Slot Schagen.

Â

De heer J.C.M. Groenveld

De heer Groenveld levert op het journalistieke vlak een grote plaatselijke en regionale bijdrage, voornamelijk geënt op sportief gebied. Zijn inspanningen zijn zeer bijzonder te noemen, gezien zijn spierziekte. Een ziekte die hem er niet van weerhoudt om met onvermoeide inzet mee te doen aan allerlei activiteiten. Vooral veel prikkelende pennenvruchten vonden hun weg naar clubbladen van diverse verenigingen. Naast het voeren van de redactie van indoor, was hij bestuurslid de Rayoncommissie Zaalvoetbal en redacteur van het officiële mededelingenblad. Verder was hij schrijvend actief voor Scagha â66 en als presentator/redacteur voor SchagenFM. Sinds 1993 is hij vaste columnist van âDe Westfriese Kroniekâ.

Â

De heer H. Hulshof

De heer Hulshof was van 1992 tot 2000 voorzitter van de Historische Vereniging Schagen e.o. Sinds 1995 is hij secretaris van de Begrafenis- en uitvaartvereniging Schagen. Van de Stichting Museumboerderij Vreeburg is hij sinds 1998 voorzitter en suppoost. Behalve dat hij leiding geeft aan het algemeen en dagelijks Bestuur, onderhoudt hij de nodige contacten met de diverse werkgroepen en commissies, zoals de tentoonstellingscommissie.

Â

De heer H. Huijser

Van 1996 tot 2009 was hij bestuurslid van de Federatie van Folkloristische groepen in District West. De doelstelling van de Federatie is het opwekken van begrip voor â en belangstelling in â de oude Nederlandse volkscultuur en de bevordering hiervan. In 1997 werd de heer Huijser penningmeester in het dagelijks Bestuur van de Federatie. Behalve dat hij organisator was van de Folkloredag District West, heeft hij meegewerkt aan een reorganisatie om het voortbestaan van de folkloristische dansgroepen in Nederland te verzekeren. vlnr. dhr. H. Hulshof, Mevr. J. Volten-van Rooij, dhr. J. Groenveld, dhr. H. Huijser en mevr. I.H. Schuurhof