Gemeente Best

Organisaties en politiek ontmoeten elkaar op de markt

04-05-2010

Op 26 april 2010 vond in het gemeentehuis de Maatschappelijke Markt plaats. Maar liefst 14 maatschappelijke organisaties presenteerden zich tijdens deze `markt' aan de leden van de nieuwe gemeenteraad. Doordat het evenement was opgezet als een heuse markt als ontmoetingsplaats, compleet met kramen, was er alle gelegenheid om contacten te leggen en informatie uit te wisselen.

Elke vier jaar zien veel verenigingen het aantreden van een nieuwe gemeenteraad als een goede aanleiding om de raad uit te nodigen voor een kennismaking. Dit bracht de raadsgriffie op het idee om verenigingen en raadsleden op één avond in een informele sfeer bij elkaar te brengen. Op de oproep aan organisaties om zich hiervoor aan te melden, zijn tientallen positieve reacties ontvangen. Diverse verenigingen waren graag gekomen maar konden dit om praktische redenen niet.

Maatschappelijke organisaties van verschillende pluimage waren present. FNV Bondgenoten Best-Oirschot-De Beerzen, Stichting Cultuurpassie, Bewonersoverleg Villawijk/Koekoeksbos, Islamitische Stichting, de Voedselbank, Stichting De Omslag, Marktplaats Cultuureducatie ZininCultuur en Het Goed hadden kramen ingericht met allerlei folders, brochures, affiches en ander materiaal.

De Adviesraad Sociale Voorzieningen Best, Bibliotheek Best, Jongerenwerkgroep Best, Stichting Beter Voor Best en Team jongerenwerk Best verzorgden bovendien een inleiding over hun activiteiten. Dit alles zorgde er voor dat er veel gesprekken tot stand kwamen en er `over en weer' veel informatie werd uitgewisseld.

Na afloop toonden zowel de deelnemende organisaties als raadsleden zich enthousiast over de markt. Terug wordt gekeken op een geslaagde ontmoeting.

---