Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

Stand van zaken Gastvrij Nederland

Experience Dag ⬠17.000,- waard!
Zo innovatief als Gastvrij Nederland is hanteerde wij tijdens de afgelopen Experience Dag op 9 maart het âU Bepaalt wat u Betaaltâ principe. Een risicovol (prijs) experiment waar een aantal hotels en horecagelegenheden ook al (succesvol) mee bezig zijn. Gastvrij Nederland liet de gasten geheel zelf bepalen wat zij deze inspirerende dag waard vonden. Inmiddels zijn alle âwaardeformulierenâ opgestuurd en geteld. Enâ¦.. vol trots kan Gastvrij Nederland u vertellen dat de gehoopte â¬17.000 precies gehaald is! Gastvrij Nederland is dan ook meer dan tevreden over dit gewaagde experiment!

Hoe zit het verder?
Intussen is het Gastvrij Nederland project alweer 2 jaar bezig. Wij vonden het daarom ook de hoogste tijd de âbalansâ eens op te maken om te zien hoeveel ondernemers er nu daadwerkelijk met het project aan de slag zijn. En belangrijker nog, hoe zijn zij dan aan de slag? Kortom, op welke stap van de Gastvrij Nederland Ladder bevinden zij zich?

De cijfers:
Het project telt intussen ruim 550 geïnteresseerden, welke allen op hun eigen manier bezig zijn (geweest) met Gastvrij Nederland. Van deze 550 hebben er 237 een Recreantenatlas besteld, zijn er 190 ondernemingen op de Inspiratiemiddag geweest en zijn er 242 ondernemingen op de Experience Dag geweest. Er hebben ruim 88 ondernemingen een Gastvrij Nederland Quick Scan laten uitvoeren en er zijn al 44 Database Verrijkingen uitgevoerd door The Smart Agent Company. (let op: aantallen uitgedrukt in ondernemingen, bij evenementen is men vaak met meerdere personen per onderneming gekomen). De komende maanden zal Gastvrij Nederland in kaart brengen op welke stap van de Gastvrij Nederland Ladder de actieve deelnemers zich bevinden, maar ook waarom de passieve deelnemers de boel (even) stilgelegd hebben. Hieruit willen we leren waar we nodig zijn en hoe. Eind van het jaar hopen we dan ook van deze âgeïnteresseerdenâ onze échte ambassadeurs te maken! Bent u al aan de slag en kunnen wij u nog verder op weg helpen, neem dan gerust contact met ons op: vanpoppel@recron.nl . Bent u nog niet aan de slag? Twijfel dan niet langer en breng zeker een bezoekje aan onze website www.gastvrijnederland.net, u kunt bijna niet meer achter blijven!

04 mei 2010