Ingezonden persbericht


persbericht

Amsterdam, 15 april 2010

Het tiende 4 mei concert:

met Gustav Leonhardt, Orkest van de Achttiende Eeuw en het Koor van de Nederlandse Bachvereniging

Op dinsdag 4 mei 2010 vindt aansluitend op Dodenherdenking het jaarlijkse 4 mei concert plaats in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Dit jaar voor de tiende keer. Speciaal in het kader van 4 mei bundelt een aantal muzikale grootheden, waaronder het Orkest van de Achttiende Eeuw onder leiding van Gustav Leonhardt, de krachten voor een uitvoering met drie werken van J.S. Bach.

Gustav Leonhardt is, net als oprichter van het Orkest van de Achttiende Eeuw Frans Brüggen, een van de pioniers van de huidige uitvoeringspraktijk van de Oude Muziek. De unieke samenwerking van Leonhardt en het orkest wordt versterkt door het Koor van De Nederlandse Bachvereniging dat de koorpartijen voor zijn rekening neemt. De solisten Ulrike Hofbauer, Patrick van Goethem, Nico van der Meel en Harry van der Kamp hebben allen hun sporen in het repertoire verdiend.

Het 4 mei concert wordt georganiseerd door de Stichting 4 mei Concert en wordt gesteund door het Amsterdams 4 en 5 mei Comité. De Stichting 4 mei Concert beoogt elk jaar op 4 mei een concert te organiseren in het Concertgebouw, dat aansluit bij de betekenis van en de gevoelens op deze dag, en dat - dankzij de lage toegangsprijzen - bezocht kan worden door de gehele Amsterdamse bevolking, van jong tot oud.

Orkest van de Achttiende Eeuw
Koor van De Nederlandse Bachvereniging
Gustav Leonhardt dirigent
Ulrike Hofbauer sopraan
Patrick van Goethem countertenor
Nico van der Meel tenor
Harry van der Kamp bas
J.S. Bach - Cantate 'Schau, lieber Gott, wie meine Feind'; Cantate 'Wär Gott nicht mit uns diese Zeit'; Kyrie en Gloria in F

Het 4 mei concert begint om 21.15 uur en duurt ongeveer een uur. Er is geen pauze. De toegangsprijs is laag (¤ 12,50), dankzij de genereuze bijdrage van organisaties die dit initiatief een warm hart toedragen. Begunstigers: Behartiging Arbeiders Belangen, St. Elise Mathilde Fonds, Muller Visual, Werner Studio, Studio Zest, Wolters Kluwer, Stichting Centrum '45, Janivo Stichting, Amsterdams 4 en 5 mei Comité, Het Parool, Trouw, Vrij Nederland.

Op www.herdenk.nu kunnen scholen en jongeren een digitale les over dit concert vinden. Op www.4meiconcert.nl staat informatie over de Stichting 4 mei Concert.

Reserveerlijn: 0900-6718345 (¤ 1,- p/g, dagelijks van 10.00-17.00 uur) Website: www.concertgebouw.nl



Ingezonden persbericht