Gemeente Ameland


Nationale Herdenking op 4 mei 2010

Op dinsdag 4 mei 2010 staat Nederland stil bij degenen die slachtoffer werden na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en bij andere oorlogssituaties. Van 18.00 uur tot zonsondergang hangen de vlaggen halfstok als blijk van eerbied en respect voor de slachtoffers. Om 20.00 uur zijn we twee minuten stil. Op Ameland vinden er twee herdenkingsbijeenkomsten plaats: in Nes en in Hollum. Aan beide bijeenkomsten dragen basisscholen, muziekkorpsen, dorpsbelangen, kerken en het gemeentebestuur bij. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Â

Â

Nes
De bijeenkomst start om 19.30 uur bij de Rooms Katholieke Kerk aan de Kardinaal de Jongweg in Nes. Om 19.35 uur vertrekt de stoet te voet naar de algemene begraafplaats waar om 20.00 uur twee minuten stilte in acht wordt genomen. Na het Wilhelmus worden bloemen gelegd.

Â

Hollum

De bijeenkomst begint om 19.15 uur in de Hervormde Kerk in Hollum. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte bij het oorlogsmonument op het kerkhof, gevolgd door het Wilhelmus, de kranslegging en het defilé. Aan het einde van de bijeenkomst kan iedereen bloemen bij het monument neerleggen. De herdenking is live te volgen op de radio, kabelfrequentie 100.8 fm.