Ingezonden persbericht



---





PERSBERICHT

Onder embargo tot en met dinsdag 4 mei 14.00 uur

Rotterdam, 4 mei 2010 - Vandaag hebben Rabobank Rotterdam en De Rotterdam aan boord van de Grande Dame een meerjarig samenwerkingscontract afgesloten. Bij het aangaan van deze samenwerking, waarmee Rabobank Rotterdam promoting partner wordt van De Rotterdam, ondertekenden de directievoorzitter van Rabobank Rotterdam, Coert Beerman, en de directeur van De Rotterdam, Willem Smit, de overeenkomst. Tevens werd met de overhandiging van een miniatuur van De Rotterdam het aangaan van deze unieke versterking van beide merken onderstreept.

Rabobank Rotterdam werkt door het aangaan van deze samenwerking mee aan de instandhouding van een uniek Rotterdams icoon en cultuurgoed. Klanten, leden en medewerkers gaan hierdoor profiteren van interessante voordelen. Ook is de maatschappelijke bijdrage die de bank kan leveren door de samenwerking voor de stad Rotterdam, en in het bijzonder Zuid een belangrijke overweging geweest. Voor De Rotterdam brengt Rabobank Rotterdam een versteviging van een zakelijk en particulier netwerk voor haar activiteiten.

Rabobank Rotterdam hoopt dat andere Rotterdamse bedrijven haar voorbeeld zullen volgen om de aantrekkelijkheid van de stad te vergroten door het ondersteunen van een nieuw Rotterdams symbool. Rabobank Rotterdam heeft een vergelijkbare samenwerking met de 50-jaar oude Euromast en alom bekende Diergaarde Blijdorp. Daarnaast is zij in dit deel van de stad al maatschappelijk betrokken bij projecten zoals de 'Creative Factory', Pact op Zuid en de Scholingswinkel en zet zij haar fondsen in op de thema's, jongeren, Microcredieten en Duurzaamheid. De Rotterdam verstevigt haar netwerk graag met een aantal andere bedrijven.

(foto wordt nagezonden)

De Rotterdam: Het 228 meter lange voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn is volledig gerenoveerd en open voor publiek sinds 15 februari 2010. De Rotterdam heeft een nieuwe commerciële en recreatieve functie gekregen. Aan boord zijn er volop mogelijkheden voor vergaderen, dineren, feesten, touren, shoppen en zelfs slapen!

Rabobank Rotterdam: Rabobank Rotterdam is een financiële dienstverlener op coöperatieve grondslag, met een breed aanbod van financiële diensten en producten. Rabobank Rotterdam vormt samen met 147 andere lokale coöperatieve banken en de centrale organisatie de Rabobank Groep. De lokale Rabobanken bedienen samen ca 9,5 miljoen klanten en een groeiend aantal in 45 andere landen over de hele wereld.

Noot aan de redactie (niet bestemd voor publicatie):

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met De Rotterdam Contactpersonen: Charlotte Rings
Telefoon: 06 14 678 628 / 010 741 09 14
E-mail: Charlotte.Rings@derotterdam.com


---- --